Buic povrijedio statut

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Odluka o smjenama u Albanežu pripremala se mjesecima na temelju mišljenja odvjetnickih ureda. Uskladena je s opcinskim statutom, odnosno clankom 30. po kojem sam odgovoran za ustavnost i zakonitost obavljanja poslova koji su u mom djelokrugu te za zakonitost akata upravnih tijela Opcine. Možda sam time isprovocirao politicko mišljenje, ali sam i udario temelje za zakonito poslovanje Albaneža", rekao je na sjednici Opcinskog vijeca u ponedjeljak medulinski nacelnik Goran Buic.

Predsjednik vijeca Darko Lorencin nacelniku je replicirao pozivajuci se na statut, ovog puta clanak 14. "Mijenjanje izjave akta o osnivanju društva nije u vašoj ingerenciji, vec to radi Opcinsko vijece, a potvrduje Trgovacki sud. Tek kad sud potvrdi da je nacelnik postao skupština, slijede odluke vezane uz direktora i nadzorni odbor. Ako ste imali namjeru promijeniti situaciju u Albanežu, mogli smo sjesti, a ne stvarati neprijateljsko raspoloženje. Mislim da je suradnja sad poljuljana jer, ako tako nastavimo raditi, bavit cemo se sami sobom, a ne kanalizacijom ili drugim stvarima bitnim za opcinu", rekao je Lorencin.

Sjednica je sazvana upravo zbog nacelnikovih nedavnih odluka o smjenama u Albanežu koje su, prema mišljenju "stare" skupštine Albaneža, uzrokovale povredu opcinskog statuta te je ona dana vijecnicima na glasanje. Jednosatna rasprava tijekom koje nije donesen konkretan zakljucak završila je nakon prijedloga da se prede na glasanje. Devet koalicijskih glasova medulinskih vijecnika presudilo je u korist povrede statuta odlukom nacelnika o izmjeni akta o osnivanju Albaneža, dok je šest oporbenih vijecnika smatralo suprotno.

Neposredno prije vijeca održana je 15-minutna skupština Albaneža kojoj nisu prisustvovali vijecnici s Buiceve strane koji tu skupštinu ne priznaju. Tada je donesen zakljucak da Opcinsko vijece nije donijelo odluku o izmjeni akta o osnivanju društva, ni odluku o opozivu nadzornog odbora u kojem ostaju Davor Zoricic kao predsjednik te Saša Leveric i Vladimir Periša kao clanovi. Takoder nije opozvalo direktora Igora Felkera koji ostaje na toj dužnosti društva te potvrdilo da skupštinu društva cini Opcinsko vijece.


Podijeli: Facebook Twiter