Buić: Općina napreduje, očekujemo skori porast zapošljavanja

(Mario ROSANDA)
(Mario ROSANDA)

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća te dodjelom nagrada i priznanja Općine Medulin za 2015. godinu prekjučer je obilježen Dan općine Medulin. Nakon prigodnog programa, uzvanicima se obratio predsjednik općinskog vijeća Marko Zlatić, a potom je načelnik Općine Goran Buić predstavio realizirane projekte u proteklom razdoblju.

Osim već ostvarenih, Buić je najavio mnoštvo budućih planova, od kojih su mnogi već krenuli u realizaciju. Od zdravstva, socijalne skrbi, sporta do kulture i investicijskih projekata, načelnik je zaključio općina Medulin napreduje te da se u skoro vrijeme može očekivati porast zapošljavanja lokalne radne snage. Nakon načelnikova izlaganja, pohvale o dosadašnjem radu načelnika i stručnih službi izrazio je gost Alen Leverić, zamjenik ministra gospodarstva, napomenuvši da je Medulin i cijela općina na dobrom putu razvoja, obećavši potporu ministarstva gospodarstva u daljnjoj revitalizaciji medulinskih vjetrenjača.

Uslijedile su potom dodjele javnih nagrada i priznanja zaslužnim mještanima. Nagradu Općine Medulin za 2015. godinu dobili su dr. Sergio Premate za očuvanje Kamenjaka kao jedinstvenog bisera Premanture Općine Medulin, prepoznatljivog u svijetu po svojim jedinstvenim plažama, flori i  fauni te za osnivanje Javne ustanove Kamenjak koja skrbi nad tim područjem. Posthumno, nagrada je dodijeljena dr.sc. Milanu Poliću, za doprinos i razvoj kulture u Općini Medulin kroz djelovanje u udruzi Medulin Art te uspješnu suradnju s umjetnikom Renatom Percanom koja je rezultirala izložbama i izdavanjem monografije Pasteli Renata Percana.      

Svečanu povelju Općine Medulin za 2015. godinu dobila je Marija Rosanda, za dugogodišnji rad u sindikatu umirovljenika, u socijalnom vijeću Općine Medulin te Klubu brdskog biciklizma i ekstremnih sportova. Nadalje, povelju je dobila Adrenalina za organizaciju MTB utrke koja je u 2014. godini dobila nagradu za naj MTB utrku sezone u Republici Hrvatskoj, te za promociju Općine Medulin, Premanture i Kamenjaka i njihovih prirodnih ljepota u Republici Hrvatskoj i u inozemstvu.

Milan Siladić, dugogodišnji predsjednik MO Banjole i dugogodišnji tajnik DVD-a povelju je dobio za nesebično ulaganje vremena, znanja i truda za boljitak mještana, za poboljšanje rada DVD-a te kao inicijator i podržavatelj brojnih društvenih i kulturnih, političkih i vjerskih događaja te Kristina Brkić, za promicanje poduzetništva i za realizaciju manifestacije LOOK@ME.

Nakon svečane sjednice koja je završila zakuskom, vijećnici su se turističkim vlakićem s place odvezli na rivu gdje je program nastavljen kod kule-vjetrenjače (mlina) obilježavanjem Dana brašna. (Nera SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter