Buić nevoljko prepustio vlast maškarama

Načelnik Medulina predao vlast pustonačelniku (Danilo MEMEDOVIĆ)
Načelnik Medulina predao vlast pustonačelniku (Danilo MEMEDOVIĆ)

U vijećnici Općine Medulin načelnik Goran Buić primio je predstavnike Medulinskih maškara koje su došle preuzeti ključeve i vlast u Općini Medulin. Načelnik Goran Buić ove godine nije bio siguran treba li predati ključ maškarama s obzirom da nisu bili baš uvjerljivi da mogu preuzeti vlast u svoje ruke, te je odlučio napustiti počasnu sjednicu sa ključem u rukama.

Nakon što su ga predstavnici Medulinskih maškara uspjeli uvjeriti u kvalitetu svoje vladavine načelnik Buić odlučio im je ipak predati ključeve, ali i vlast nad Općinom. Tako će Općinom Medulin u ovom pustnom periodu vladati Pustonačelnik Marko Ukotić sa stručnim timom maškara. Pustonačelnik Ukotić obećao je da će dobro čuvati Općinu, a da će se pravi rezultati sigurno vidjeti na vrijeme. S obzirom na situaciju, sada već bivši načelnik Goran Buić zaključio je da će morati otići na "ferije" te im zaželio sretnu vladavinu.

Pustonačelnik je nakon preuzimanja ključa i ovlasti načelnika Buića prezentirao ovogodišnji program maškara sa područja općine Medulin.

U petak, 24. veljače u 14.30 sati u Medulinu održat će se Male maškare kada će povorka iz vrtića i škole krenuti prema Trgu kod Malina na vitar gdje će se od 15.30 do 18.00 sati održati prezentacija, ali i defile malih maškara uz zabavan program i animaciju.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Medulin Severka Verbanac je obavijestila Pustonačelnika da će djeca u petak preuzeti ključ kako bi vladala mjestom, a naknadno će im ključ vratiti. U subotu 25. veljače 2017. godine maškare će se održati u Banjolama u organizaciji Mjesnog odbora Banjole i Udruge mladih Banjola „Frašker“, a istoga dana održati će se i Dječje maškare u balon dvorani u Banjolama. Program velikih maškara započinje u 9 sati kada će maškare krenuti u povorku po mjestu. U 19 sati ispred Mjesnog doma održati će se čitanje šentence i paljenje pusta, a nakon toga zabava će se nastaviti u Mjesnom domu uz muziku, hranu i piće za sve maškarane posjetitelje. Dječje maškare  započeti će u 10 sati u balon dvorani u Banjolama uz animaciju Zemlje Zabave, a trajati će do 12 sati kada će djeca pročitati svoju šentencu i spaliti svoga pusta.

Istoga dana s početkom u 13 sati u Pomeru će maškare započeti svoju povorku, a čitanje šentence i paljenje pusta biti će u 19 sati na Trgu kod bunara. Glavna manifestacija će se održati u utorak 28. veljače u Medulinu, gdje će povorka svoj obilazak započeti u 9 sati, a čitanje šentence i paljenje pusta biti će u 19.00 sati na Placi. Za dobru atmosferu će se do kasnih noćnih sati uz maškare pobrinuti i Alfa time band te DJ Nikola z Kururini. Pokrovitelj svih događanja za maškare 2017. je Općina Medulin.

Pustonačelnik će sa ostalim članovima predsjedništva maškara vratiti preuzeti ključ i preuzete ovlasti načelnika Općine Medulin, odmah nakon spaljivanja pusta na medulinskoj placi… nadamo se… (GI)


Podijeli: Facebook Twiter