Buic i Jukopila razmirice rješavali u cetiri oka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ucestale primjedbe i replike bivšeg nacelnika, sada opcinskog vijecnika Emila Jukopile na racun sadašnje vlasti na posljednjoj sjednici Medulinskog vijeca kulminirale su raspravom u cetiri oka s nacelnikom Goranom Buicem u susjednoj prostoriji. Tamo su se povišeni tonovi i tenzije, izmedu dvaju sudionika poduže i zamorne rasprave na sjednici, nastavili nekoliko minuta, nakon cega su se obojica vratila na sjednicu vidno neraspoložena.

Sve je krenulo vec na pocetku sjednice kada je Jukopila zamjerio sadašnjoj opcinskoj vlasti što se ne obazire na sve goru situaciju s odlaganjem krupnog otpada, u što su se, kako je rekao, mogli uvjeriti svi koji su proljece iskoristili za branje šparuga. Nakon ucestalih Jukopilinih podbadanja i komentara na sve ostale teme, Buic je izgubio strpljenje na šestoj tocki dnevnog reda koja se ticala donošenja odluke o sklapanju ugovora o dovršenju sustava javne odvodnje Opcine Medulin, tvrtke Albanež i izvodaca radova Ariana turist vile (AVT).

Osim predbacivanja tko je što i kako po ovom pitanju napravio, rasprava dotakla i do sad utrošenog novca na projekt gradnje kanalizacije i za bivše i za vrijeme sadašnje vlasti te problema u nekim dijelovima Medulina sa spajanjem na kanalizaciju.

Goran Žmak i još nekoliko vijecnika ukazali su na cinjenicu da ce se prema ugovoru izvodac radova pobrinuti za nadzor nad izvršenim radovima te da bi se Opcina trebala za to na neki nacin pobrinuti da ne bi kasnije nastali problemi, na što im je v.d. direktora Albaneža Edo Krajcar odgovorio da ce i oni nadzirati da sve bude odradeno po propisima.

S cetiri glasa protiv i 12 za, ipak je izglasano sklapanje ugovora s AVT-om. (Patricija SOFTIC-MEHMEDOVIC)


Podijeli: Facebook Twiter