Bugarin na bankomatu u Fažani postavio skimming uređaj

(Arhiva)
(Arhiva)

Na bankomatu u Fažani u srijedu je navečer pronađen skimming uređaj, odnosno čitač bankovnih kartica a za njegovo postavljanje policija sumnjiči 26-godišnjeg državljanina Bugarske koji je zbog sumnje da je počinio kazneno djelo računalnog krivotvorenja u petak oko 1 sat nakon obrade predan pritvorskom nadzorniku PU istarske.

Policija je u srijedu reagirala na dojavu građanina koji je primijetio nešto neobično na bankomatu na fažanskoj rivi. Nakon što su pregledali bankomat, policijski službenici utvrdili su da je sve u redu, no pregledom obližnjeg bankomata uočili su dvostruki okvir na dijelu uređaja gdje izlazi novac. U blizini bankomata zatečen je i 26-godišnji državljanin Bugarske kod kojeg su pronađeni predmeti za počinjenje kaznenog djela te je mladić uhićen i doveden u prostorije policijske postaje. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 26-godišnjak u srijedu oko 22 sata neovlašteno postavio na bankomat u Fažani čitač bankovnih kartica, tzv. skimming uređaj.

Policijska uprava istarska upozorava građane da budu pažljiviji pri korištenju bankomata te da prilikom dolaska na bankomat, pažljivo pogledaju otvor za karticu, tipkovnicu i kućište bankomata. Ukoliko se uoči nešto neobično, odnosno oštećenja, dodatno postavljena oprema ili uređaji, treba odustati od korištenja bankomata i o tome odmah obavijestiti banku i policiju. (M. KOŠTA)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter