Buducim lijecnicima 1.000 kn stipendije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prvi put ove godine Nacionalna zaklada za potporu ucenickom i studentskom standardu (NZPUSS) namijenila je 650 stipendija redovnim studentima koji studiraju za zanimanje na listi deficitarnih i zanimanja na tržištu rada Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Hrvatskoj.

Prilika da dobiju stipendiju vrijednu 1.000 kuna mjesecno pripala je studentima strojarstva, elektrotehnike, racunarstva, farmacije i medicine, engleskog ili njemackog jezika te matematike ili fizike. Naravno, prvenstvo pri odabiru stipendista i dalje imaju uspješniji studenti.

Ukupno je zaklada raspisala natjecaj za 800 stipendija, a preostale su namijenjene pripadnicima romske nacionalne manjine, aktivnim sportašima, osobama s invaliditetom i studentima koji su do punoljetnosti bili smješteni u domove socijalne skrbi ili udomiteljske obitelji.

Natjecaj je otvoren do 15. sijecnja 2011., a prijave se šalju na Nacionalnu zakladu za potporu ucenickom i studentskom standardu. Sve su informacije dostupne na internetskoj stranici zaklade. Sredstva za stipendije, u iznosu osam milijuna kuna, osigurana su iz proracuna Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Stipendija spomenute zaklade dodjeljuje se samo za jednu akademsku godinu.


Podijeli: Facebook Twiter