Budući pulski gradski bazen bit će kod Doma sportova

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

"U posljednjih nekoliko godina na području Pule uložena su značajna financijska sredstva za podizanje kvalitete sportske infrastrukture i kada je riječ o sportu, svakako nam je prvi prioritet izgradnja bazena. U tom cilju izradili smo idejni projekt, te nakon stručnih razmatranja prednosti i nedostataka pojedinih potencijalnih lokacija, spremni smo predložiti lokaciju u sklopu sportskog kompleksa na Verudi gdje postoji već sva potrebna infrastruktura, kao i prijeko potrebna parkirna mjesta. Uskoro ćemo cijeli projekt prezentirati plivačkim klubovima i ostalim zainteresiranima za sportove na vodi te potom krenuti u realizaciju izgradnje bazena. Ono na čemu ja inzistiram je da bazen bude namijenjen prvenstveno za učenike i škole plivanja, te da troškovi funkcioniranja i održavanja budu maksimalno racionalni kako bi ih proračun mogao podnijeti.", izjavio je prošlog tjedna za naš list gradonačelnik Boris Miletić, koji je prilikom reizbora za gradonačelnika prije dvije godine obećao da će izgraditi bazen u ovom mandatu, odnosno, preostalo je još dvije godine.

Promišljanje urbanista i sportskih djelatnika

Namjera da se budući Gradski bazen izgradi u sklopu SRC Uljanik-Veruda i Doma sportova Mate Parlov iznenađenje je nakon što se izmjenama GUP-a rezerviralo zemljište za izgradnju bazena na Valkanama, točnije pomoćnom nogometnom terenu, čije je zemljište u vlasništvu Grada Pule. No, iz Grada Pule tvrde da Valkane nisu jedino područje na kojem je zemljište rezervirano za bazen pa otud i namjera da se on izgradi na Verudi.

- Prostornim planovima Grada Pule gradnja bazena omogućena je na nekoliko lokacija, a jedna od njih upravo je i područje sportskog centra Veruda, na kojemu već postoji sva potrebna infrastruktura, uključujući i parking. Predložena lokacija bazena na području sportskog centra Veruda rezultat je stručnog promišljanja, kako urbanista tako i samih korisnika, odnosno sportskih i prosvjetnih djelatnika, a i trendovi u Europi idu za time da se bazeni smještaju uz ostale postojeće sportske komplekse, odgovaraju nam iz Odsjeka za informiranje Grada Pule.

Iako se neupućenima čini da uz SRC Uljanik-Veruda nema dovoljno prostora za izgradnju Gradskog bazena, s Ulice Veruda tko god je pogledao preko zidića zna da ulicu od nogometnog igrališta dijeli pomoćno igralište (šljaka) na kojem, ustvari, Grad namjerava realizirati ovaj projekt.

- Lokacija se nalazi na prostoru iza boćališta, odnosno između Doma sportova Mate Parlov i nogometnog stadiona. Idejnim rješenjem predviđena je izgradnja suterena, prizemlja i kata ukupne površine 4.600 četvornih metara sa svim potrebnim sadržajima, odnosno klupske prostorije, sanitarije, spremišta, bazen za djecu, bazen za osobe s posebnim potrebama, fitness, vanjske terase, garderobe, tribine, tehničke prostorije i ostalo, pojašnjavaju iz gradske uprave.

Za sada nam, dok se ne održi koordinacijski sastanak gradske uprave i zainteresiranih predstavnika pulskih klubova vodenih sportova, iz Grada Pule nisu željeli dati na uvid idejni projekt budućeg Gradskog bazena, pravdajući to time da prvo s njime upoznaju one kojima je namijenjen. Obećali su to učiniti odmah nakon najavljenog sastanka, pogotovo jer bi budući bazen prvenstveno trebao služiti javnosti, odnosno pulskoj djeci. (Goran ROJNIĆ, snimio Neven LAZAREVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter