Budite glamurozne i na plaži

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ukoliko ste se ikad zapitale otkud je iskocila rijec kaftan, koju posljednjih sezona sve cešce cujemo, iznenadit ce vas podatak kako ona svoje korijene vuce iz 12. stoljeca kada su Perzijanci popularizirali taj dugi kaput širokih rukava, najcešce izraden od grubog sukna, vune ili svile, duljine sve do gležnjeva.

Najljepše kaftane u povijesti nosili su sultani, a cak i danas taj odjevni predmet, ako je dobro odabran, odiše sofisticiranošcu i glamurom. No, kaftan kakvim ga danas poznajemo ipak je otada doživio brojne modifikacije.

Danas su u modi njegovi svi moguci oblici, od dugih do poda do ultrakratkih, kracih ili duljih rukava, izradeni od svile, viskoze ili pamuka, jednobojni ili šareni, super jeftini ili papreno skupi - ima ih svakakvih.

Prednost im je što su izuzetno ugodna i prozracna varijanta za prebaciti preko kupaceg kostima, a ukoliko su dobro podstavljeni, u njima cete se moci uputiti i u nocni izlazak. Za dnevnu varijantu odlicno ce izgledati uz ravne sandale, slamnati šešir i veliki ceker.


Podijeli: Facebook Twiter