Budin Arhanić: Ulagat ćemo u Dubrovnik i Poreč

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prije desetak dana najveća hrvatska turistička grupacija Valamar, u sklopu koje posluje porečki hotelijer Riviera Adria, otvorila je hotel Zagreb, svoju najveću ovogodišnju investiciju u Istri. Dio je to njihovih velikih investicija u hrvatski turizam ove godine u sklopu kojih će otvoriti svoj prvi hotel s pet zvjezdica, i to u Dubrovniku.

U Istri su ove godine osim u hotel Zagreb, ulagali u kapacitete na porečkom otoku Sveti Nikola koji će biti gotovi za iduću sezonu te prvi hostel u Poreču.

Ipak, usprkos tome što su ove godine drugi najveći ulagač u hrvatski turizam, predstavnici ove turističke grupacije javno su se požalili na lošu ulagačku klimu. S poteškoćama s kojima se susreću te koji su im daljnji planovi oko ulaganja u Istri porazgovarali smo s Ivanom Budin Arhanić, članicom Uprave Valamar Grupe.

I ove godine značajno ulažete u svoje objekte. Koji vam je dugoročni cilj u Istri što se tiče investicija?
Prošle godine najveća ulaganja bila su u Rapcu i na Krku, dok smo ove i naredne godine s većim ulaganjima fokusirani uglavnom na Dubrovnik i Poreč.

Hoćete li sve objekte podignuti na 4 zvjezdice? Planirate li kao ove godine u Dubrovniku i u Istri dugoročno otvoriti neki hotel sa pet zvjezdica?
Nemamo u planu sve objekte podignuti na četiri zvjezdice. Tržište ima različite potrebe i treba zadržati i dio objekata s tri zvjezdice, za koji definitivno postoji potražnja, posebno u našim sjevernim destinacijama te u segmentu apartmanskog i kamping smještaja. Trenutno nemamo u planu u Istri otvoriti hotel s pet zvjezdica. Poreč i Rabac još nisu destinacije za velike hotele najviše kategorije. Oni zahtijevaju cjelogodišnji rad, drže visoke cijene i njihovi gosti traže ekskluzivnost, kako u samom hotelu, tako i u ponudi destinacije. Malo je tzv. elitnih destinacija na hrvatskoj obali, poput Dubrovnika, koje mogu opravdati povrat takve investicije. (B. BAN)

CIJELI RAZGOVOR PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter