Budimirov odvjetnik: "Ovo je državni udar"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Odvjetnik predsjednika Federacije Bosne i Hercegovine Živka Budimira Ragib Hadžić u nedjelju je oštro reagirao na odluku suda BiH kojom je Budimiru određen jednomjesečni pritvor, ustvrdivši kako je to ravno državnom udaru. "Ovo je klasični državni udar", izjavio je Hadžić novinarima u Sarajevu, nakon što je primio pisanu odluku suda o određivanju pritvora Budimiru.

Uz Budimira, pritvor je određen i njegovom savjetniku za pitanja branitelja Petru Barišiću, jer je sud procijenio kako postoji opasnost od njihova bijega u Hrvatsku čije državljanstvo posjeduju.

Predsjednik entitetskog povjerenstva za pomilovanja Hidajet Halilović te Saud Kulosman i Ivan Jurčević, predsjednici bošnjačke i hrvatske udruge razvojačenih branitelja, ostat će u pritvoru zbog opasnosti da bi ostankom na slobodi mogli utjecati na svjedoke ili uništiti dokaze.

Budimirov odvjetnik Hadžić potvrdio je kako će na odluku o određivanju pritvora biti uložena žalba sukladno zakonu. Hadžić, koji je ujedno potpredsjednik Stranke pravde i povjerenja (SPP) na čijem je čelu Budimir, tvrdi kako državno odvjetništvo BiH nema nikakvih čvrstih dokaza protiv predsjednika Federacije BiH. Kazao je kako prisluškivani telefonski razgovori ne dokazuju nikakvu vezu Budimira s osobama koje su pokušavala ishoditi pomilovanje za osuđenike. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter