Budimir za jačanje središnje države na račun entiteta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik Federacije BiH Živko Budimir pozvao je na slabljenje nadležnosti entiteta u korist države tijekom predavanja koje je u ponedjeljak održao na sveučilištu John Hopkins u Washingtonu, priopćili su u utorak iz ureda predsjednika FBiH.

Na poziv Centra za transatlantske odnose Budimir je velikome broju okupljenih kongresnika, senatora i predstavnika diplomatskog zbora govorio o prilikama u BiH založivši se za prenošenje ovlasti s entiteta na državu i jačanje institucija države Bosne i Hercegovine kao preduvjet za eurointegracijski proces zemlje. Budimir je tom prilikom iznio i prijedlog za koji vjeruje da bi trebao ukloniti opasnosti od podjele Bosne i Hercegovine.

"Najučinkovitiji način otklanjanja mogućnosti podjele Bosne i Hercegovine je proširenje postojećeg Distrikta Brčko na još sedam općina u Bosanskoj Posavini te uspostava distrikta Bosanska Posavina", rekao je predsjednik Federacije BiH.

Pozitivni učinci ove ideje bili bi isključenje mogućnosti podjele BiH te stvaranje konačnih pretpostavki za povratak u Posavinu. Predsjednik Federacije BiH se zauzeo i za obračun s korupcijom i uspostavu pravne države, što je ocijenio preduvjetom za snažnije strane investicije te približavanje Europskoj uniji. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter