Budicinova ulica postala trkalište


Kada je proteklog vikenda neoprezni vozač izgubio nadzor nad vozilom i probio kamenu ogradu u Buducinovoj ulici u Puli, najprije su svi odahnuli jer ljudskih žrtava nije bilo, ali potom su se uhvatili za glavu jer materijalna šteta je ogromna. Kameni zid star je 130 godina, pa će njegova sanacija itekako koštati.

Osim toga, ovaj je incident otvorio i daleko veći problem, a to je sigurnost stanara Budicinove ulice u kojoj se nalaze i Dječji dom Ruža Petrović te Dom za djecu s cerebralnom paralizom ili službeno Dnevni centar za rehabilitaciju Veruda - Pula.

- Vjerujem da će sada biti problem rekonstrukcija ograde jer, baš poput vile koja je također morala biti obnovljena identično kako je i građena, tako će sada i sanacija ograde morati biti dogovorena s konzervatorima. No, osim ovog ostaje i taj, po meni, daleko veći problem prometovanja Budicinovom ulicom. Otkad je sanirana, ulica je postala poligon za zaletavanje. Pogotovo kada vozači vide zeleno svjetlo na semaforu tada se od gore sjure kao ludi, govori nam Ivan, stanar Budicinove ulice.

Njegove nam riječi potvrđuje i drugi stanar, vremešni Relja Marjanović. Kaže nam da su članovi kućnog savjeta godinama slali dopise Gradu Puli, zajedno s potpisima ravnatelja dviju obližnjih dječjih ustanova, sa zahtjevom da se postave ležeći policajci, treptajuće žuto svjetlo, znakovi upozorenja da su na tom potezu čak dvije ustanove u kojima borave djeca… No, do danas ništa nije urodilo plodom. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ, snimio D. MEMEDOVIĆ)

OPŠIRNIJE U DANAŠNJEM TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter