Budicin: Navijači će odigrati veliku ulogu

Fausto Budicin (M. ANGELINI)
Fausto Budicin (M. ANGELINI)

U dosadašnjem tijeku sezone četiri igrača Istre 1961 na terenu su provela svih 810 minuta. Na golu je standardan bio Antonijo Ježina, a od prvog do posljednjeg sudačkog zvižduka prvu su četvrtinu prvenstva odradili i Slavko Blagojević, Jure Obšivač i kapetan Fausto Budicin.

Ako trener Igor Pamić u posljednji čas ne odstupi od očekivane postave, za očekivati je da će ova četvorka sutra, u dvoboju protiv Rijeke koji će se igrati na "Drosini" s početkom u 19 sati, upisati i desetu ovosezonsku "recku". Jednom od njih, pulskom Rovinježu Budicinu, bit će ovo samo jedan u nizu susjedskih derbija, jer prije nego što je 2011. godine stigao među "zeleno-žute", šest je godina branio boje prvoligaša s Kantride.

- Navikao sam već na ove derbije i sutrašnja utakmica za mene ne spada među posebne. Od sadašnjih nogometaša Rijeke igrao sam s Manceom, Kneževićem i Sharbinijem, nema ih baš puno iz mog vremena - pomalo sa sjetom je konstatirao Budicin, koji nije želio izdvojiti igrača od kojeg će njemu i njegovim suigračima sutra prijetiti najveća opasnost.

- Rijeka na "Drosinu" dolazi u nikad jačem sastavu, ne mogu ni pratiti koliko je igrača riječki klub doveo u zadnje vrijeme. Samim tim, nema puno smisla apostrofirati nekog pojedinca jer oni stvarno imaju širok roster dobrih i kvalitetnih igrača. Benko je najbolji strijelac lige, no ima tu još igrača koji, ako su raspoloženi, sami mogu riješiti utakmicu. Ako napomenem da treba pripaziti na jednog od njih, ne bih htio da probudim inat u nekom drugom igraču kojeg nisam spomenuo te stoga najradije ne bih nikoga izdvajao.

- Dvoboj protiv Rijeke bit će jedna prava utakmica, pravi derbi i pozivam sve navijače da nas dođu podržati jer će oni odigrati veliku ulogu. Uvjeren sam da ćemo mi biti pravi, da ćemo pokazati pravo lice i ako bude malo sportske sreće, ostvarit ćemo pozitivan rezultat, ali za tako nešto trebat će nam i maksimalna podrška s tribina koja će, po mom mišljenju, u nedjelju biti presudna. Apeliram stoga na naše navijače da u što većem broju dođu na stadion jer će nam prijeko biti potreban taj dodatni impuls, kaže Budicin. (I. CEROVAC)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter