Budicin: Motivacija je važna za opstanak

(M.ANGELINI)
(M.ANGELINI)

Nogometaši Istre 1961 danas igraju posljednju ovosezonsku utakmicu na Gradskom stadionu "Aldo Drosina". Nasuprot "zeleno-žutima" stajat će Dinamo, a dvoboj protiv momčadi koja je ove godine stigla do svog devetog naslova prvaka Hrvatske u nizu započet će u 15 sati. Bit će to susret bez ikakvog rezultatskog značaja, jer se bez obzira na njegov ishod ni jedna ni druga momčad ne mogu pomaknuti s pozicije koju trenutačno zauzimaju. T

ako će u prvi plan umjesto borbe za bodove izbiti neke druge stvari, a pulska publika, uz mogućnost da uživo na djelu pogleda najbolju hrvatsku momčad, zacijelo neće propustiti ni priliku da se pozdravi s nekim igračima koje će posljednji put vidjeti u "zeleno-žutom" dresu. Ako se nešto u zadnji čas ne promijeni, u tu skupinu spada i kapetan Fausto Budicin kojem za mjesec dana istječe ugovor, a novi kojeg mu je prošli tjedan ponudio pulski prvoligaš nije želio potpisati.

- U mojim godinama motivacija je važna za opstanak u nogometnom svijetu, a ja u ovom trenutku jednostavno nisam siguran da bih sljedeće sezone mogao sa sto posto pristupati zadacima koje bi mi postavio trener i mislim da je to najveći razlog zbog kojeg sam odbio produženje ugovora - priznao je 33-godišnji Fausto Budicin, kapetan Istre 1961.

- Za ovaj klub me ne veže samo profesionalan odnos, već sam vezan i emotivno te stoga nekako drugačije proživljavam neke stvari koje se događaju unutar njega. Već duže vremena osjećam određeni psihički umor, jednu prazninu jer nisam, da budem iskren, zadovoljan s napretkom kluba te otud i taj nedostatak motivacije. S druge strane, ne želim se vući po terenu i ako ne budem pronašao motiv za ozbiljno pristupanje poslu, smatram da je onda bolje da se prestanem njime baviti. (I.CEROVAC)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter