Budicin: Imamo još puno rezervi

Uvjeren u uspješno proljeće - Fausto Budicin (M. ANGELINI/arhiva)
Uvjeren u uspješno proljeće - Fausto Budicin (M. ANGELINI/arhiva)

Vrijeme naprosto leti kad se ljudi oslobođeni uobičajenih obaveza prepuste odmoru. Potvrdilo se to i u slučaju nogometaša Istre 1961 kojima se zasigurno čini da su se jučer, nakon pobjede nad Splitom, privremeno oprostili jedni od drugih, a već je otad prošlo deset dana.

Još toliko i evo ih opet zajedno pod paskom Igora Pamića koji ih, po vlastitim riječima, sve odreda obožava, ali jednostavno ne može bez njih te je stoga i tako brzo zakazao ponovno okupljanje. Plasman u polufinale Kupa Hrvatske, šesto mjesto na ljestvici uz razrješenje bilo kakvih briga oko očuvanja prvoligaškog statusa, sve su to "zeleno-žuti" ostvarili u odličnoj polusezoni koja je ostala za njima, no popusta nema.

Drugi dio sezone neumitno se primiče i Paminjo ga ne želi dočekati nespreman, a usto možda i misli da su ostvareni rezultati trebali biti i bolji te čemu onda nagrađivati igrače ponekim "ekstra" slobodnim danom. Ako mu se i takve misli vrzmaju glavom, zasigurno ne bi bio jedini koji tako razmišlja.

Prije nego se uputio autom prema jugu, Ante Batarelo je rekao da smatra da je Istra 1961 mogla puno više napraviti te da su nepotrebno "prosuli" previše bodova, a sličnog je mišljenja i Fausto Budicin.

- Nismo ostvarili sav naš potencijal, imamo još puno rezervi. Na dobrom smo putu, ali nismo još ništa konkretno napravili te se moramo dobro pripremiti da na proljeće budemo bolji nego što smo bili na jesen, rekao je kapetan Istre 1961.

- To se tiče igrača, ali i cijelog kluba, svi još imamo veliki prostor za napredak, moramo svaki dan pokušati biti što bolji. Svima nama je krajnji cilj ostvariti nešto povijesno za ovaj klub. Imamo priliku to napraviti, ali morat ćemo biti svi odreda maksimalno ozbiljni i koncentrirani, veli Budicin. (I. CEROVAC)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter