Budicin: Borba za bodove sasvim druga priča

Fausto Budicin (D. MEMEDOVIĆ)
Fausto Budicin (D. MEMEDOVIĆ)

Nedovršena utakmica s Kopranima označila je ujedno i kraj zimskog pripremnog razdoblja za nogometaše Istre 1961. Jučer su trener Igor Pamić i suradnici pustili igrače kućama nakon dva tjedna boravka u Medulinu i od danas se ulazi u specifične pripreme za dolazak najtežeg domaćeg suparnika, Dinama koji će "zeleno-žuti" ugostiti u četvrtak u 17 sati na "Drosini".

- Kad usporedim ove pripreme s onim prošlogodišnjim rovinjskim, nije teško ustvrditi da smo ovoga puta imali puno više poteškoća u pripremnom razdoblju - rekao je jedan od najiskusnijih igrača pulske svlačionice, kapetan Fausto Budicin.

- Uvijek je nezahvalno na osnovu pripremnog razdoblja prognozirati krajnji domet. Nekad bude sve super u pripremama, nižu se pobjede i onda u prvenstvu krene loše. A nekad nakon slabijih priprema stigne odlična polusezona. Kad krene borba za bodove, to je nešto posve drugo od priprema i osobno sam optimist uoči ove polusezone. Moramo biti optimisti, moramo vjerovati u sebe i ono što radimo. Ali ne želim gledati daleko, do polufinala Kupa imamo više od mjesec dana i sad se prvo moramo okrenuti Dinamu.

Treba biti realan i priznati da su oni kvalitetnija momčad i očekuje se da će oni kontrolirati igru, a mi ćemo se morati prilagoditi i pokušati iskoristiti njihove nedostatke. No, vremenski uvjeti i teren ne mogu nikome biti alibi. U takvim uvjetima prednost ima onaj koji se bolje prilagodi. Tu su koncentracija i voljni moment presudni - smatra kapetan Puljana. (Roberto CAR)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.

 

 

 - GO02878375.jpg

 

OPTIMIST - Fausto Budicin

D. MEMEDOVIĆ


Podijeli: Facebook Twiter