Budicin: Ako gledamo samo papir, Rijeka je favorit

Fausto Budicin (D. MEMEDOVIĆ)
Fausto Budicin (D. MEMEDOVIĆ)

U petak u 19 sati nogometaši Istre 1961 gostovanjem na Kantridi kreću u novu prvoligašku sezonu, petu uzastopnu. I odmah na početku poslastica, regionalni derbi protiv Rijeke koja je prošlu sezonu okončala na trećoj poziciji i ove bi željela napraviti, barem, jedan korak više.

Riječani su naveliko trgovali tijekom ljetne stanke, "gazda" Gabriele Volpi svojim je suradnicima dao odriješene ruke da dovedu sve ono što slovenski stručnjak Matjaž Kek misli da bi mu moglo oplemeniti igru, a sada te investicije treba i opravdati. Loš start mogao bi lako narušiti pozitivno ozračje koje vlada među stijenama Kantride, svjesni su toga i u riječkim redovima pred ogled s Puljanima koji su također poprilično promijenili "krvnu sliku" i na krilima šeste pozicije u prošloj sezoni, rekordnog dosega u povijesti kluba, u Rijeku stižu bez bijele zastave.

- Rijeka je sigurno bolja nego što je bila prošle sezone. Ciljano su se pojačali na svim pozicijama, doveli su one igrače koje su htjeli dovesti i mislim da će spremni dočekati novo prvenstvo u koje će ući osnaženi - rekao je Fausto Budicin, kapetan Istre 1961.

- Kakvi smo mi? Ove su pripreme bile bolje nego one pred prošlu sezonu. Jest da smo izgubili dosta igrača i trebat će malo vremena da se ovi novi koji, moram to napomenuti, imaju kvalitetu, adaptiraju na zahtjeve našeg trenera. No, sve u svemu ja optimistično gledam prema nadolazećem prvenstvu koje dočekujemo spremni, a teren će pokazati koliko vrijedimo. Nezahvalno je raditi prognoze prije prvenstva jer su pripreme jedno, a kad počnu prave utakmice to je sasvim druga priča.

U pulskim redovima ne skrivaju činjenicu da u ovako kratkim pripremama nisu uspjeli povezati sve konce. Početak prvenstva stoga neće dočekati u top formi, a pitanje je koliko će kola trebati proći dok ne postanu pravi.

- Ako gledamo samo papir, onda je Rijeka favorit pred ovu utakmicu, ali nogomet je specifična igra i toliko je praćena širom svijeta upravo zbog činjenice da je papir jedno, a kad počne utakmica, onda je to nešto sasvim drugo. Možemo raditi sto analiza, sto anketa, kad počne utakmica to je sasvim nova priča, veli Budicin. (I. CEROVAC)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter