Bude li redukcije vode, mora biti i ostavki

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Snade li nas doista najavljena redukcija vode, ostavke direktora Vodovoda Labin Dina Škopca i predsjednika Skupštine tog poduzeca Tulija Demetlike bile bi moralni cin, zbog višegodišnjeg neulaganja u brojna, još uvijek neiskorištena izvorišta u Raškoj dolini", ustvrdio je Klaudijo Lazaric, potpredsjednik Opcinskog vijeca Kršana, na sinocnjoj konferenciji za novinare.

- Da je Vodovod uredio izvor Sv. Anton, najveci u dolini Raše, umjesto što je - po politickoj odluci, o kojoj se malo zna i za koju nitko nije snosio posljedice - "spašavao" Istarsku banku, danas bi Labinština imala dovoljno vode pa ne bi, unatoc suši kao objektivnoj okolnosti, strepila od redukcija. Vodovod, medutim, godinama vraca kredit uložen u tu banku, rekao je HSLS-ovac Lazaric.

- Pitam se, što to radi Vodovod ako nemamo vodovod? Ocito imamo politicki montiranu komunalnu tvrtku cija Uprava, tj. direktor, odgovara samo Gradu Labinu, odnosno njegovom prvom covjeku kao predsjedniku Skupštine. Moglo bi se zakljuciti da Vodovodom zapravo upravlja gradonacelnik Demetlika, poentirao je Lazaric, inace kršanski skupštinar u tom trgovackom poduzecu.

Pozvao je Demetliku i Škopca da - u jeku prijetnji redukcijom - obznane koliko se vode dnevno isporucuje Rockwoolovoj tvornici kamene vune u picanskoj industrijskoj zoni jer bi, veli Lazaric, i taj podatak bilo dobro znati ako ostanemo žedni. (Igor RADIC)

Demetlika: Lazariceve gluposti i politikanstvo

- Gospodin Lazaric u ovom mandatu Skupštine Vodovoda uopce se, kao predstavnik Opcine Kršan, ne odaziva sjednicama pa smatram da su njegovi komentari i prozivke putem medija samo politicke igre. On prica gluposti, neupucen je, ni ne zna da je izvor Mutvica prikljucen na vodoopskrbni sustav Labinštine. Neka za svoj rad odgovara gradanima kršanske opcine, porucio je Tulio Demetlika, gradonacelnik Labina i prvi covjek krovnog tijela Vodovoda.


Podijeli: Facebook Twiter