Bubnjarski kamp u Grožnjanu uz renomirane predavace

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Šesti hrvatski bubnjarski kamp - medunarodni ljetni seminar udaraljkaša održat ce se od 5. do 12. kolovoza 2012. u Grožnjanu.

Ovogodišnja tema bit ce "Buducnost obrazovanja bubnjara i udaraljkaša u Republici Hrvatskoj - Europi - SAD-u". Domacin je Medunarodni kulturni centar Hrvatske glazbene mladeži u Grožnjanu, a kao gosti predavaci ove godine dolaze John Riley i Kim Plainfield iz SAD-a, Trevor Tomkins iz Velike Britanije te Puljanin Petar Curic, osnivac i umjetnicki voditelj cijelog dogadaja.

Riley predaje u Manhattan School of Music u New Yorku, a svirao je s Vanguard Jazz Orchestra, Milesom Davisom, Dizzyjem Gillespiem i drugima. Tomkins predaje u Royal Academy Music u Londonu i profesor je jazz udaraljki na Guildhall School of Music and Drama, legenda je britanske jazz scene i ucitelj najpoznatijih engleskih bubnjara.

Plainfield je predstojnik instituta Drummers Collective New York i profesor bubnjeva u trajnom zvanju Berklee Collegea of Music u Bostonu, a svirao je s Pointer Sisters, Johnom Pattituccijem i drugima.

Prijave za šesti Hrvatski bubnjarski kamp otvorene su i vrše se po principu "tko prvi" ("first come, first served") jer je broj raspoloživih mjesta ogranicen. Sve informacije mogu se pronaci na stranicama seminara: www.myspace.com/groznjanpercussion ili zatražiti putem maila [email protected]. Dobrodošli su bubnjari i udaraljkaši svih godišta i tehnickih razina, a mogu se pridružiti bubnjarski fanovi-entuzijasti koji još ne sviraju, za što je obavezna pasivna registracija.

Na seminaru je do sada gostovalo tridesetak eminentnih predavaca i više od dvije stotine polaznika iz 22 zemlje svijeta, a medu poznatijim predavacima ubrajaju se Bill Bruford, Horacio 'El Negro' Hernandez, Antonio Sanchez, najbrži bubnjar na svijetu Mike Mangini, Virgil Donati i mnogi drugi.

Hrvatski bubnjarski kamp vec cetvrtu godinu u suradnji s americkim glazbenim institutom Drummers Collective uspješno šalje hrvatske bubnjare i udaraljkaše na usavršavanje u New York organizirajuci hrvatsko natjecanje bubnjara, a pobjednici osvajaju punu stipendiju. (M. RADIC)


Podijeli: Facebook Twiter