Bubnjar AC/DC-a optužen za naručivanje ubojstva

Phil Rudd (Arhiva)
Phil Rudd (Arhiva)

Novozelandska policija optužila je u četvrtak bubnjara AC/DC-a Phila Rudda za naručivanje i prijetnju ubojstvom te posjedovanje narkotika.

Šezdesetogodišnji Australac nije se izjašnjavao o optužbama na kratkom ročištu na sudu u Taurangi, oko 200 kilometara jugoistočno od Aucklanda. Pušten je uz jamčevinu i ograničenje kretanja, a na sudu se ponovno mora pojaviti krajem mjeseca.

Ruddu prijeti deset godina zatvora ako bude osuđen za najteže kazneno djelo, pokušaj naručivanja ubojstva. Policija je uhitila Rudda, pravim imenom Phila Witschkea, u njegovu domu u četvrtak u Taurangi, na istočnoj obali Sjevernog otoka. Lokalni portal Sunlive objavio je da je krajem rujna navodno pokušao naručiti ubojstvo dviju soba i jednoj od njih zaprijetio da će je ubiti. Rudd se u obalni grad Tauranga preselio nakon što je 1983. izbačen iz benda. AC/DC-u se ponovno priključio 1984., ali je ostao živjeti na Novom Zelandu gdje posjeduje restoran. On je 2010. već bio osuđen i novčano kažnjen za posjedovanje marihuane. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter