Bubić: Pazinu su potrebne promjene

Nada Bartolić Paulišić, Ivan Bibić i Stjepan Gabrić (snimio M. RIMANIĆ)
Nada Bartolić Paulišić, Ivan Bibić i Stjepan Gabrić (snimio M. RIMANIĆ)

Pazinu i Istri prijeko su potrebne promjene zato ih započnimo upravo ovdje u sjedištu Istarske županije, poručio je na konferenciji za novinare Ivan Bubić HDZ-ov kandidat za pazinskog gradonačelnika, zahvalivši pri tomu svim biračima koji su ga podržali za ulazak u drugi krug izbora.

Drugi krug izbora nova je utakmica, kaže Bubić koji drži da postoje realne šanse za promjene, jedino pita se jesu li birači u stanju prepoznati program i vjerodostojne ljude koji ne obećaju ono što ne mogu ostvariti, ali su spremni preuzeti odgovornost za neostvarena obećanja. Predugo traju pripreme sadašnjih vlasti za značajnije iskorake u svim područjima gospodarskog i društvenog života, rekao je Bubić.

"5X4 godine obećanja, isti ljudi, ista stranka, ista iluzija", kaže i dodaje da je zato došlo vrijeme za sveobuhvatnije i sadržajnije projekte s novim osobama na čelu Grada Pazina. "Vaši problemi su i moji i zato želim da zajednički ostvarimo viziju Pazina kao uspješnog, bogatog i razvijenog grada na ponos svih njegovih građana. Gospodarski razvoj najbolji je socijalni program", poručio je, naglasivši kako će iskustva stečena u gospodarstvu, financijama, državnoj upravi i suradnji s evropskim institucijama iskoristiti za gospodarski razvoj Pazinštine. Ponajprije za potpuno privođenje funkciji gospodarskih zona te privlačenju poduzetnika povoljnim projektima i potporama. To je važno za otvaranje novih radnih mjesta, a za očuvanje postojećih pomoći će se tvrtakama koje su, poput "Purisa", u teškoćama.

Stjepan Gabrić, kandidat za Bubićeva zamjenika, osvrnuo se na nerealna obećanja sadašnje vlasti oko gradnje škole na Starom Pazinu i u Trvižu. Budući da radi u prosvjeti i pozna problematiku, zalagat će se da se nastava u Pazinu i Trvižu organizira u jednoj smjeni. Aktualni projekt poticane stanogradnje po cijeni od 990 eura po metru četvornom po njemu je tržišni projekt, jer takve bi stanove trebalo graditi daleko jeftinije. Ti stanovi moraju biti jeftiniji da ih mladi ljudi mogu kupiti kako bi se u Pazinu nastanili i mogli doprinositi razvoju grada.

Kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Nada Bartolić Paulišić poručila je biračima da svi zajedno mogu promijeniti stanje u gradu kojem je nužno potreban novi razvojni zamah. (M. RIMANIĆ) 


Podijeli: Facebook Twiter