Bubić: Napadi na Karamarka dokaz su da je vrijedan

Ivan Bubić (M. RIMANIĆ)
Ivan Bubić (M. RIMANIĆ)

Ivan Bubić, nakon što je pola godine bio povjerenik stranke za Istarsku županiju, početkom travnja je na izvanrednoj skupštini izabran za novog predsjednika Županijskog odbora HDZ-a. Zamijenio je Marina Rocea, a dužnost povjerenika povjerena mu je budući da je županijski odbor u listopadu 2013. rasformiran zbog loših rezultata na lokalnim izborima.

Član HDZ-a je od 1992. godine, dopredsjednik gradskog odbora Pazina bio je u razdoblju od 1998. do 2000., a od 1997. do danas tri puta je obnašao dužnost dopredsjednika Županijskog odbora HDZ-a. Najnovijim izborom postao je i članom Središnjeg odbora stranke.

Novog predsjednika istarskog HDZ-a pitali smo na koji način namjerava voditi stranku u Istri, koji su mu prioriteti i po čemu će se razlikovati od svog prethodnika.

- Stranku planiram voditi na drugačiji način od svog prethodnika. Uvodim promjene u novim promišljanjima, djelovanju i istinskom timskom radu. Vjerodostojnim radom putem istine i stvaralačkog života, brigom za svakog člana, simpatizera i čovjeka uopće. Dakle, u prvi plan stavljam čovjeka pojedinca, rad organiziram timski u svakoj organizaciji dok će na vrhu županijske organizacije biti tim svih timova.

Moja je vizija da članovi HDZ-a zajedno s novoizabranim vodstvom budu kreatori, a ne promatrači HDZ-a u Istri. Kroz sve razine i oblike organizacija: općinske, gradske i županijsku organizaciju, utemeljitelje, branitelje, zajednicu žena, mladeži, akademsku zajednicu, obrtničko-poduzetničku zajednicu i kroz stručna povjerenstva, svaki član HDZ-a svojim radom, talentima i idejama treba biti kreator autentične politike HDZ-a u Istri.

Želimo da svaki HDZ-ovac bude vrelo domoljubnih ideja za prosperitet hrvatskog naroda i svih građana u Istri i Hrvatskoj. Znat ćemo pokazati da znanjem i kompetencijama, uvažavanjem svih te požrtvovnim radom možemo drugačije i uspješnije.

- Podržavate li stavove predsjednika HDZ-a Tomislava Karmarka koji je prema tvrdnjama nekih članova, stranku, koja je izgubila na vjerodostojnosti zbog brojnih afera, dodatno unazadio? Je li Karamarko pravi čovjek za HDZ?

- Prvo bih htio odgovoriti na dio vaše rečenice "prema tvrdnjama nekih članova". Interesantno je da tih članova u pravilu i nema, već su to medijske konstrukcije da bi se pokušao uvesti razdor među članstvom i pokazati da ima mnogo nezadovoljnika u HDZ-u.

Ovakvi pokušaji daju nam za pravo vjerovati da je HDZ na pravom putu povratku vođenja Hrvatske i da centri moći koji to ne žele upravo ovakvim konstrukcijama žele onemogućiti ono što je neminovno.

Svojim znanjem, iskustvom, ozbiljnošću i predanim radom Karamarko nikako ne može unazaditi, već je unaprijedio stranku jer ima adekvatne sposobnosti za vođenje aktualnih procesa. To što ga se stalno napada samo je dokaz da je vrijedan. Sjetimo se kako je bio napadan prvi predsjednik Tuđman, a on je jedini bio u stanju realizirati hrvatsku državu. (D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ)

CIJELI RAZGOVOR PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter