Bubić: Glas za Kolindu je glas za razvoj

(M.R.)
(M.R.)

Predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović Hrvatskoj nudi alternativu, a Hrvatska pod njenim vodstvom može ponovio raditi, rasti i razvijati se, rekao je na konferenciji za novinare Ivan Bubić, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a. Uputivši poziv biračima da na nedjeljnim izborima daju glas za bolju Hrvatsku na čelu s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović.

Ona, kako je rekao Bubić, nudi gospodarski rast i razvoj, socijalnu stabilnost, nacionalnu sigurnost, vladavinu prva, aktivnu vanjsku politiku i diplomaciju za međunarodni ugled i aktivnu podršku investicijama i izvozu. Na nedjeljnim izborima na kojima je uz istarski HDZ, podržavaju HSP dr. Ante Starčević, HSS i HSLS, Bubić očekuje pobjedu Grabar Kitarović, dodajući kako nakon toga slijedi izlazak iz teške ekonomske situacije i socijalne krize za koju je odgovorna vlast Ive Josipovića i Zorana Milanovća.

Stoga je, naglašava Bubić, svaki glas presudan da bi se ostvarile željene promjene. Istra nakon izbora Grabar Kitarović može očekivati nove investicije, ali i jamstvo da se Istarska županije neće ukinuti niti priključiti nekakvoj regiji kako najavljuje Josipović. Međutim, sigurno će doći do definitivne decentralizacije.

Budući da Grabar Kitarović ima veliko međunarodno diplomatsko iskustvo i ugled među diplomatima i državnicima, Bubić je uvjeren kako je zahvaljujući svom ugledu i poznanstvima sposobna u Hrvatsku privući investicije i izvući zemlju iz krize u koju ju je uvukla aktualna vlast. To će potaći i zapošljavanje koje će omogućiti mladim ljudima ostanak i život u Hrvatskoj, a ne da se kao sada moraju iseljavati i u drugim zemljama tražiti posao. U posljednje tri godine iz Hrvatske se tako iselilo 50 tisuća mladih školovanih ljudi, rekao je Bubić.

Marijo Vujica, predsjednik pulskog ogranka HSP dr. Ante Starčević osvrnuo se na, kako je rekao, razočaravajući mandat aktualnog predsjednika Josipovića, uvjeren da je on samo naličje neuspješne vlasi koja upravlja Hrvatskom. Ta je vlast, dodaje, vođena promašenim političkim ciljevima, a Josipović, na unutarnjepolitičkom planu elokventno brani sve te neuspjehe aktualne Vlade, dok na je vanjskopolitičkom planu utvrdio strateško partnerstvo s Velikom Britanijom koja je naš stoljetni vanjskopolitički neprijatelj.

Nasuprot njemu Grabar Kitarović je osoba koja može rješavati bitne društvene i gospodarske probleme. Sličnih su mišljenja Tomislav Sošić, potpredsjednik županijskog vijeća HSLS-a i Željko Plavčić, predsjednik županijskog odbora HSS-a, koji su pozvali birače, a posebno članove i simpatizere svojih stranaka da u nedjelju glasaju za Kolindu Grabar Kitarović.

Stjepan Gabrić, član županijskog odbora HDZ-a dodao je kako se Ivo Josipović programom regionalizacije Hrvatske zalaže za ukidanje županija, pa time i Istarske, što je u suprotnosti s politikom IDS-a. S druge strane Grabar Kitarović podržava postojeći teritorijalni ustroj Hrvatske. Gabrić zamjera Josipoviću podršku Vladi i njenoj tzv. mini poreznoj reformi zahvaljujući kojoj su građani opterećeni dodatnim naknadama i prirezima. Tomu je dodao kako Josipović, prema podacima iznesenim u javnost, raspolaže i značajnom imovinom, pa stoga postavlja pitanje jeli do toga mogao doći poštenim radom. (M. RIMANIĆ)    


Podijeli: Facebook Twiter