Bubanj nije mimoza!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Energicnim noiseom u subotu se u prilicno popunjenom caffe baru Mimoza predstavila pulska grupa Udav. Iza benda koji djeluje dvije godine stoji dobri duh pulskog undergrounda, bubnjar Nenad Crnac, koji u ovom triju ima i najviše glazbenog iskustva (Ulicni, Sake, Keystone), zatim gitarist Marko Culjat, te scenski istureni pjevac Darko Rajic, ciji je nastup, unatoc unesenoj kolicini energije, pomalo afektiran i odiše manirizmom.

Vrhunac njihovog skoro jednosatnog nastupa bila je izvedba dobre pjesme "Prljave ruke", u kojoj su najvještije spleli autorski izraz i vješto poigravanje ritmom. Užitak sviranja te pjesme bio je ocit na gitaristu Marku. Bend je, inace, prvih godinu dana imao i basista, no to i nije bio neki minus u jednostavnom, a sirovom i homogenom noise izricaju.

Medutim, ne bi manjkalo da se voditelji ovog ne baš akusticnog prostora ipak dodatno potrude i ozvuce bubnjeve, a još više da ih podignu iz prilicno nepravedne, pozadinski zgurene pozicije i približe sceni i publici.

Tim prilicno suhim zvukom bubnja, koji kao da je smješten u drugoj prostoriji, bili su zakinuti i gosti veceri - pulska grupa Mighty Zazuum i njihov dobar bubnjar Beba. S dva basista u postavi (Tzule gotovo u gitaristickoj, a ?ina u klasicnoj bas podršci) te vrlo dobrim i, unatoc bazicno energicnom izrazu, suptilnim gitaristom Mišelom, bio je to kratak 20-minutni, ali dojmljiv nastup s povremenim melodicnim digresijama u svojevrsni spoj psihodelije i disco ritma, dok je scenu držao dobro raspoloženi pjevac Hamo.


Podijeli: Facebook Twiter