Brzina mi je najjaca strana

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kako sam kaže, Krešimir Prgomet imao je malo teži put do Prve lige od vecine sadašnjih suigraca. Roden prije 26 godina u Slavonskom Brodu, s 21 je godinom na svoju štetu raskinuo ugovor koji ga je vezao uz maticnu Marsoniju i otišao u Oriovac gdje je potpisao vjernost tamošnjem cetvrtoligašu. Potom ga je put odveo u Granicar iz Županje, u cijim je redovima osvojio naslov najboljeg strijelca Trece HNL - istok, a to nije ostalo neprimjeceno i stigao je poziv da se preseli u Vinkovce.

U Cibaliji je proveo tri, kako on kaže predivne godine, da bi ovog ljeta osvanuo u Puli.

- Istra 1961 se zadnje dvije godine jako digla i postala poprilicno ambiciozan klub s predsjednikom koji je kao cilj postavio izlazak u Europu. Ta me ambicioznost i dovela u Pulu, jer imam 26 godina i sigurno je da bih htio svoju karijeru podici na još višu razinu, postici više od ovoga što sam dosad postigao, jer ce u jednoj ovakvoj sredini i moje ambicije zasigurno biti vece - rekao je Krešimir Prgomet, dodavši i da je jedan od razloga što je stigao medu zeleno-žute Igor Pamic.

- Kad me trener Pamic pozvao da dodem u Pulu, rekao je da mu u momcadi fali brzine, a to je definitivno moja najjaca strana, uz osjecaj za prostor i ulazak iza leda obrane. Usto, sve tri sezone koje sam proveo u Cibaliji okoncali smo pri vrhu prvoligaške ljestvice te se nadam da cu tako nastaviti i u Puli. Došlo je osim mene još dosta kvalitetnih igraca i uvjeren sam da se Istra 1961 ove sezone nece boriti za ostanak.

Prgomet je poceo trenirati nogomet u Marsoniji s devet godina i u mladim je kategorijama igrao na poziciji lijevog bocnog. Dolaskom u Oriovac i potom u Granicar preselio se u napad, nerijetko igrajuci i centralnu špicu, dok je u Cibaliji uglavnom igrao lijevo krilo u formaciji 4-2-3-1.

- Nije mi strana ni pozicija centralnog napadaca. Kao klinac igrao sam obranu i znam da je najteže cuvati igraca koji ide okomito na tebe, direktno na gol, te stoga to u igri pokušavam što više raditi, naglasio je Prgomet koji je potpisao dvogodišnju vjernost Istri 1961.

U posljednjem službenom susretu na Drosini Istra 1961 ugostila je upravo Cibaliju i od svojih se navijaca oprostila s uvjerljivih 3:0. Na tom je susretu Prgomet ušao s klupe u 60. minuti.

- Mislim da je pulski stadion možda i najljepši u Prvoj ligi. Mi smo još tu utakmicu igrali na Dan Grada i ambijent je stvarno bio fantastican, puno ljudi na tribinama, a narocito mi se svidjelo što sam vidio da su na utakmicu dolazile citave obitelji. Nadam se da ce takav odlican ambijent biti i ove sezone - zakljucio je Prgomet. (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter