Brzi pazinski poštari

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Natjecanje poštara u brzom hodanju, održano danas u centru Umaga, najatraktivnija je disciplina jubilarnih, desetih sportskih susreta Hrvatskih pošta koji su u turistickom naselju Katoro okupili više od 600 djelatnika ove tvrtke iz cijele zemlje. U nekoliko dana odmjeravali su snage u cak 12 disciplina, medu kojima je brzo hodanje bila posljednja u nizu.

Start i cilj bili su na Trgu slobode, gdje su se okupili sudionici susreta, velik broj gradana i turista koji su poštare bodrili navijanjem i pljeskanjem. Na utrci su nastupile dvije poštarice i 26 poštara, propisno odjeveni u službene odore i s prepoznatljivom torbom oko glave. Hodali su rivom i Novom obalom preko Trgovacke i Garibaldijeve ulice natrag do trga, ukupno sedam krugova u dužini od pet kilometara.

Glede pobjednika medu poštarima starijim od 40 godina nije bilo iznenadenja - šesti put za redom uvjerljivo najbrži je bio zagrebacki poštar Mijo Jagatic.

U kategoriji mladih od 40 godina, ugodno su iznenadili pazinski poštari Anel Barjaktarevic i Edi Nadenic. Treci je iza Pazinaca stigao Jozo Bakic iz Splita.

- Tijekom ova cetiri dana igre su pokazale sve svoje vrijednosti i svrhovitost. Bio je to jedinstven dogadaj, ali i doživljaj za sve sudionike. Stoga cemo gajiti tradiciju ovih susreta koji imaju svojih osobitosti što se najbolje vidi na samim sudionicima, odnosno natjecateljima. U prilog tome svjedoci dobro raspoloženje na svakom koraku i druženje koje prerasta u mnoga prijateljstva. Natjecateljski duh je izražen pozitivnim ozracjem, zajedništvo se osjeca na svakom koraku i na borilištima. S nadom da se ponovno i dogodine vidimo u Umagu kojim smo svi oduševljeni, cestitam svim sudionicima i najuspješnijim natjecatelji(ca)ma, rekao je celnik Hrvatskih pošta Robert Jukic.


Podijeli: Facebook Twiter