Bruno Poropat kandidat za župana

Danica Sardelić, Bruno Poropat i Mirko Bjelonjić  (M. MIJOŠEK)
Danica Sardelić, Bruno Poropat i Mirko Bjelonjić (M. MIJOŠEK)

Istarski demokrati na lokalne izbore izlaze u koaliciji sa Strankom umirovljenika i Demokratskom strankom žena, a za župana kandidiraju Bruna Poropata, v. d. predsjednika ID-a. Koalicijski sporazum danas su ispred gradilišta pulske bolnice potpisali Poropat, te vodeći ljudi županijskih organizacija Stranke umirovljenika i DSŽ-a Mirko Bjelonjić i Danica Sardelić. Iako na izbore izlaze u Puli, Rovinju, Umagu i "nekoliko općina", imena kandidata danas nisu željeli iznositi.

Koalicija nastupa pod sloganom "Kuraja za Istru" kojim se građani pozivaju da potpišu peticiju za autonomnu regiju Istru. Također pozivaju "slobodoumne i hrabre" građane da se zajedno s ovim strankama izbore za neophodne promjene te postanu kandidati ID-a na predstojećim izborima.

U koaliciji smatraju da je politika vladajućeg IDS-a pogubna te poručuju da se standard u Istri može poboljšati sredstvima europskih fondova, fiskalnom autonomijom i novom, poštenom raspodjelom budžetskih sredstava.

- Svjedoci smo vladavine pogubne politike jedne vlasti i uprave koja se svih ovih godina brinula samo za sebe, svoje poslušnike i uhljebe. Ogromne količine zarađenog regionalnog novca troše se na održavanje sustava koji jedino zna plasirati laži o blagostanju, demokraciji, socijalnoj pravdi i etničkom suživotu u Istri, rekao je Ružić.

Poropat je pozvao građane da "hrabro pristupe izborima".

- Je li bolnica projekt struke, znanja, građana? Bolnica je u centru Pule, a trebala bi se nalaziti na mjestu na kojem bi bila pristupačna svim građanima Istre. Želimo graditi, od jaslica, vrtića, preko škola do domova umirovljenika. Građani moraju participirati u svim tim procesima. Kaštijun je jedan od promašenih projekata: ne zna se kako će funkcionirati, a trebao bi biti na drugoj lokaciji. Muzil treba biti sastavni dio Pule. Ne možemo dozvoliti da se politika igra našim vrijednostima. Želim da građani budu u fokusu naših zanimanja, rekao je Poropat.

Bjelonjić smatra da se mora pokrenuti "inteligencija među umirovljenicima". Istrom vlada jednoumlje, a Istrani zaslužuju bolje, poručio je. Dodao je da se penzionerima uzima cjelokupna imovina za boravak u domu. S druge strane, novca ima, dodao je, te naveo primjer gradnje kružnih tokova. Sardelić je pozvala građane da se počnu baviti politikom i postanu korektiv vlasti. (M. V. I.)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter