Bruno - poeta i nježan čovjek

Prisno o tri desetljeća rada 40-godišnjeg Bruna Krajcara (M. ANGELINI) 
Prisno o tri desetljeća rada 40-godišnjeg Bruna Krajcara (M. ANGELINI) 

"Bruno Krajcar, 30 godina autorske glazbe" naziv je retrospektivne izložbe plakata, CD ovitaka, kaseta, novinskih isječaka i portreta ovog pulskog glazbenika koja je jučer, u sklopu tradicionalnih Dana Matice hrvatske te u prisustvu autora i brojnih sugrađana, otvorena u pulskom ogranku Matice hrvatske.

Godinama nakon njihovog iščeznuća s tržišta, raritet je u ruke uzeti kasete; a u tom su mediji izloženi Krajcarovi albumi "Mi ćemo biti prošlost", "Šperanca" i "Shalom, još više sunca".

Zahvalivši se Bogu na talentu za bavljenje glazbom, Bruno Krajcar je na koncu druženja odsvirao za klavirom i otpjevao svoju pjesmu "Kalavojna".

Prethodno su u prisnoj atmosferi nastupili pijanistica mr. art. Elda Krajcar Percan i sopranistica Mila Soldatić Marić, dok su o umjetniku i njegovom stvaralaštvu nadahnuto govorili slikarica prof. Vera Kos Paliska, književnik dr. sc. Boris Biletić te dirigent doc. Denis Modrušan.

Vera Kos Paliska rekla je da je Bruno poeta, nježan čovjek, odgojen u kršćanskom duhu.

- Znam ga odmalena. Njegovi stihovi i glazba održavaju njegovu dobrotu. No, život mu nije bio bajka, izgubio je djevojčicu Luciju i majku, ali ostao je dobar, rekla je Kos Paliska, ukazavši na vlastitu izloženu sliku/portret Bruna Krajcara.

- Glazba budi glas u ljudima, a to čini Brunova glazba i njegovi stihovi, rekao je Boris Domagoj Biletić, koji je evocirao intenzivna druženja njihovih dviju obitelji u Krajcarovoj kući "na kraju grada", u Nazorovoj ulici, koje je bilo mjesto s puno osmijeha, glazbe i pjesme.

Denis Modrušan rekao je da Krajcar na nenametljiv i suptilan način promovira istarsku tradicionalnu glazbu u baštinu.

- Bruno ne koketira s različitim stilovima već fino balansira i u jedno stapa pop, jazz i klasiku. On ima puno nagrada, ali on ne ide za nagradama, kao što nije radio hitove, kazao je Modrušan. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter