Bruno Paladin predstavio svoj "Istrian jazz"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Istrian jazz" naziv je samostalne izložbe likovnih radova Riječanina Bruna Paladina, koja je proteklog vikenda inaugurirana u Multimedijalnom centru umaškog Pučkog otvorenog učilišta "Ante Babić".

Brojnoj publici predstavili su ga ravnateljica Učilišta Sanja Benčić i likovni kritičar Marino Baldini, koji je istaknuo da se radi u umjetniku vrsnog osjećaja za boju, koji korištenjem različitih materijala u gradnji vrlo zahtjevnih kompozicija svojim radom doseže zanimljive rezultate.

- Kad se tome još doda ustrajno stvaranje velikog broja umjetničkih ciklusa, te rad u različitim medijima od grafike, keramike pa sve do reljefa i skulpture, jasno je da, osim umjetničkih sklonosti, postoje svi preduvjeti uspješnog i plodnog stvaranja. No, Paladin, posjeduje znatno više. Zna koristiti svoj umjetnički talent prepuštajući se rijetko razrađenoj tehnici, te je i po tome jedan od najznačajnijih stvaratelja na istarsko-riječkoj umjetničkoj sceni.

Ta njegova konstanta vidljiva je i u radovima ove najnovije serije, koji govore jezikom simbolizma koristeći u reljefu preplitanja boja i metala i to u serijama slojevitih i vrlo zanimljivih formi, pojasnio je Baldini. (Napisala i snimila T. KOCIJANČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter