Bruno Langer otkazao "Pjesmom protiv droge"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bruno Langer, frontmen nekad popularnog Atomskog skloništa, otkazao je koncert "Pjesmom protiv droge" na pulskom Forumu koji se trebao održati u nedjelju.

Kao razlog otkazivanja Langer, kao predstavnik organizatora koncerta koji su trebali organizirati Atomsko sklonište i portal Dnevno.hr, naveo je premalo vremena za organizaciju ozbiljnog projekta.

- Sa žaljenjem konstatiramo da se koncert "Pjesmom protiv droge" 15. srpnja na Forumu zbog vaših birokratskih smicalica nece moci održati. Naime, ni jedan ozbiljan projekt ne može se realizirati u dva radna dana koliko ste nam vi omogucili, a u zahtjevu smo posebno naglasili da zbog obima poslova oko organizacije koncerta tražimo što žurniji odgovor.

Još jednom napominjemo da smo koncertom "Pjesmom protiv droge" htjeli potaknuti borbu protiv narkomanije s obzirom da je Pula prva po broju ovisnika o drogama u Republici Hrvatskoj, stoji u dopisu koji je Langer poslao gradskoj upravi.

Ovakav epilog ocekivao se vec prilikom prvog zahtjeva koji je Grad zaprimio za održavanje koncerta. Zahtjev je slijedio nakon prljave igre u kojoj je Langer ne birajuci rijeci optužio gradsku vlast i gradonacelnika Borisa Miletica, te župana Ivana Jakovcica, za tragicnu smrt gradske službenice i konzumiranje droga.

U gradskoj upravi komentiralo se da je zahtjev za održavanje koncerta Langerova provokacija te želja da negativni odgovor izazove nove medijske reakcije. Medutim, Grad je odobrio prvi zahtjev Langera za održavanje koncerta 13. srpnja, potom i novi zahtjev za održavanje 15. srpnja, ali, kao što se i pretpostavljalo, Langer je koncert otkazao.

- Od pocetka smo znali da Bruno Langer zahtjevima za održavanje koncerta na Forumu ustvari želi isprovocirati negativan odgovor da bi mogao nastaviti napadati gradsku upravu. Nakon prvog odobrenja je stoga i došao zahtjev za promjenom termina, a kada smo i njega odobrili, pokazuje se da ga organizacija koncerta uopce nije zanimala, komentirali su u gradskoj upravi Langerov dopis o otkazivanju koncerta.


Podijeli: Facebook Twiter