Bruno Langer kod Josipovica o zaštiti gradana

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik Republike Ivo Josipovic primio je u utorak predstavnike gradana prijavitelja korupcije koji su ga izvijestili o problemima i pritiscima s kojima se suocavaju gradani nakon što prijave korupciju, izvijestio je Ured predsjednika.

Predstavnici gradana prijavitelja korupcije Sonja Vlahek, Miriam Lazic, Bruno Langer, Sulejman Tabakovic, Paško Kacinari, Stipe Radilovic, Mladen Sabljak, Natali Lazic, Nada Landeka, Robert Matijevic, Mirko Dragosavac, Radovan Smokvina i Željko Popovic predali su predsjedniku zakljucke okruglog stola koji su održali 19. veljace ove godine i zatražili njegovu podršku u izradi zakona o zaštiti prijavitelja korupcije i kriminala.

Predsjednik Josipovic zahvalio je prijaviteljima na hrabrosti. Naglasio je da se i do sada zalagao za pokretanje istraga na temelju prijava gradana te je podržao inicijativu za donošenje zakonske regulative kada je rijec o tzv. razotkrivanju u javnom interesu kojim bi se štitili prijavitelji korupcije.

Sudionici sastanka dogovorili su aktivnosti na pripremi inicijative za donošenje zakona kojim bi se štitili prijavitelji korupcije i drugih teških kaznenih djela, navodi se u priopcenju. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter