Bruno Krajcar u pulskom kazalištu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon 12 godina Bruno Krajcar održat ce u petak 29. listopada koncert u Istarskom narodnom kazalištu koji ce posvetiti najvecem istarskom pjesniku Mati Baloti. Za album nazvan upravo "Mate Balota" osvojio je Porina 2008. kao najbolji etno album te je za njega dobio i nagradu Hrvatskog društva skladatelja.

"Nakon brojnih koncerata diljem Istre i po cijeloj Hrvatskoj, od kazališta Komedija u Zagrebu do Rijeke, došla je na red i Pula, u kojoj cu predstaviti svoj album s uglazbljenim pjesmama Mate Balote, što ce biti tocka na i buduci da je Pula grad u kojem su pjesme s albuma nastale.

Nadam se da ce biti koncert za pamcenje i da ce zaokružiti tu jednu moju pricu što se tice Mate Balote tako da mogu krenuti na sljedeci album", kaže Krajcar. Na novom albumu zapravo vec radi, pjesme su gotove i treba ih snimiti i producirati, a koncert je najava i tog novog diskografskog projekta s kojeg ce Krajcar odsvirati nekoliko pjesama.

Balota ce u Puli, na Krajcarovu inicijativu, dobiti svoj trg, odnosno poljanu. "Razlog zašto sam toliko cekao da u Puli napravim samostalni koncert s Balotinim pjesmama bila je moja želja i inicijativa otprije tri godine da Mate Balota dode u centar grada, odnosno da se jedan dio Pule nazove njegovim imenom.

Našlo se jedno rješenje vezano uz Narodni trg jer je Balota uvijek kada je dolazio u Pulu boravio u oštariji kod staroga Pjera i tu je najviše provodio vrijeme. Blizu je Sveucilište Jurja Dobrile, blizu je peškarija, a i on je doktorirao na malom seoskom gospodarstvu, u podrucju poljoprivrede, pa iako ova tržnica nije poljana, na njoj se prodaju plodovi polja.

Došli smo do rješenja da se pulska tržnica, po uzoru na dubrovacku, koja se naziva Gundulicevom poljanom, imenuje Poljanom Mate Balote i da ce se u iducih nekoliko godina tu postaviti njegova velika skulptura. Na taj cemo nacin odati priznanje tom istarskom velikanu. Zato sam cekao baš ovaj dan da održim koncert u spomen Baloti, pa cemo imati malo slavlje", objasnio nam je Krajcar.

Krajcar je na koncert pozvao i brojne goste koji su sudjelovali na albumu "Mate Balota" pa ce u INK-u nastupiti Edin Karamazov, Stjepan Hauser, Putokazi, Mila Soldatic, Martin Maric, klapa Pinguentum, zbor Rondo Histriae, Tasha i clanovi KUD-a Mate Balota iz Raklja. Osim što je ovo prilika da izvede sve pjesme sa zadnjeg albuma, uz nekoliko novih, Krajcar sprema i nekoliko iznenadenja.

"Vjerujem da ce to biti koncert za znalce, ljubitelje istarske cakavske poezije i istarske tradicije u suvremenom izdanju", najavljuje Krajcar. Zaintrigiralo nas je kako je u cijelu pricu upao svirac lutnje Edin Karamazov, koji je u zadnje vrijeme poznat po suradnji sa Stingom.

"Na albumu 'Mate Balota' suradivao sam s njim u pjesmi 'Na recini', a sudjelovao je i na nekoliko mojih koncerata. Suradnja koja je krenula od albuma nastavila se kroz prijateljstvo te sam pocašcen što ce nastupiti i na ovom koncertu u mom rodnom gradu", prica pulski glazbenik. (Mladen RADIC)

Dobitnice ulaznica za koncert

Žene vole Bruna Krajcara. Naime, deset citateljica osvojilo je po jednu ulaznicu za koncert u pulskom kazalištu. Glazbenik je izvukao imena sretnih dobitnica, koje ulaznice mogu podici u petak navecer na ulazu u INK uz predocenje osobne iskaznice.

Na koncert besplatno idu Maribel Castro, Sergia Dobrica 28, Pula; Sonja Mašic, Palisina 27, Pula; Loredana Šculac, Rohreggerova 16, Pula; Jelica Fiorido, Preradoviceva 26, Pula; Dragica Mulic, Jeretova 20, Pula; Dubravka Kovacevic, Lettisova 1, Pula; Erika Cešic, Jurja Dobrile 9, Pazin; Nevia Jedrejcic, Pazinska cesta bb, Žminj; Margerita Batelic, Špiljavac 2, Pula i Gordana Marcan, Loborika 31a, Loborika.


Podijeli: Facebook Twiter