Bruno Krajcar slavi tri desetljeca skladateljskog djelovanja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bruno Krajcar ce koncertom u Istarskom narodnom kazalištu u Puli 4. svibnja u 20 sati u povodu Dana grada Pule proslaviti 30 godina skladateljskog djelovanja.

Ove se godine navršava 30 godina od prve zapisane i javno izvedene klavirske skladbe maestra Krajcara koju je 1982., tada desetogodišnji Bruno, izveo na koncertu glazbene škole I. M. Ronjgova u Puli kao rodendanski poklon svojoj majci Nini.

Od tada redovito sklada i pojavljuje se na koncertima sa svojim skladbama te zapocinje pisati glazbu na vlastite tekstove, da bi deset godina kasnije objavio svoj prvi kantautorski nosac zvuka pod nazivom "Živimo ljubav".

Krajcar je 1995. diplomirao na Glazbenoj akademiji u Ljubljani, a 1997. je primljen u redovito clanstvo Hrvatskog društva skladatelja. U povodu Dana grada Pule svoje ce obljetnice proslaviti velikim koncertom s brojnim gostima. Bit ce to prilika da se pulska publika prisjeti ranih Krajcarovih skladateljskih uradaka pa sve do pjesama s aktualnog albuma "Istrael".

Prvi dio koncerta bit ce u klasicnom stilu, a publika ce moci poslušati klavirske, komorne, solo pjesme, zborske i klapske Krajcarove skladbe, dok ce u drugom dijelu njegove pjesme izvoditi neki od poznatih pjevaca za koje je pisao u svojoj bogatoj glazbenoj karijeri.

Krajcara ce na klaviru pratiti njegov glazbeni sastav Istraditional project. Posljednji koncert u INK-u uprilicio je prije dvije godine te posvetio najvecem istarskom pjesniku Mati Baloti, cije je stihove uglazbio i 2009. dobio Porina za najbolji hrvatski etno album. Na tom je koncertu medu ostalima ugostio i Edina Karamazova, Putokaze te Stjepana Hausera.


Podijeli: Facebook Twiter