Bruno Krajcar objavio "Live in Pula"


Nakon sedam dosad objavljenih samostalnih albuma ("Živimo ljubav" 1992., "Šperanca" 1996., "Istra" 2004., "Blagoslov" 2006., "Mate Balota" 2008., Istrael" 2011. i "Oči srca" 2012. godine), pulski akademski glazbenik, skladatelj i kantautor Bruno Krajcar ovih je dana u izdanju Aquarius Recordsa i Maratona objavio novo CD i DVD izdanje pod nazivom "Bruno Krajcar i gosti - Live in Pula - retrospektiva 1982. - 2012". Riječ je o snimci njegovog gala koncerta održanog 4. svibnja 2012. u Istarskom narodnom kazalištu u Puli u povodu 30 godina Krajcarovog glazbenog djelovanja, a na kojem su nastupili i brojni renomirani gosti, njegovi suradnici, među kojima i Oliver Dragojević (u pjesmama "Vjeruj mi" i "Čovik nasrid mora"), Josipa Lisac ("Paučina"), Lidija

Percan i klapa Teranke ("Pramaliće"), Marko Tolja ("Lijepo je što postojiš") i Daniel Načinović ("Grazie Pola").

Bruno Krajcar iznimno je produktivan umjetnik; u tri desetljeća komponirao je oko 400 skladbi. I ovo izdanje otkriva jedinstven Krajcarov glazbeni izričaj koji se temelji na blues, gospel i jazz uzorima, a u koje ugrađuje tradiciju Istre u vidu izvornog teksta ili tradicionalnih instrumenata ili istarsko-primorske ljestvice.

Izdanje otvara prva Krajcarova autorska zapisana i javno izvedena klavirska skladba "Za Ninu", koju je on 1982. godine, kao desetogodišnjak, izveo na koncertu glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova u Puli, kao rođendanski poklon svojoj majci Nini.

DVD s 23 skladbe traje sat i 35 minuta, a CD sa 16 pjesama 72 minute. Produkciju i mastering potpisuje Aldo Spada Ptica (Hrvatski radio Pula), koji je bio i snimatelj, zajedno s Deanom Pavletićem Tonetom. Video produkciju potpisuje MedVid, grafičko oblikovanje David Ivić, a izvršni je producent Daniel Sponza. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter