Bruno Krajcar: Live in Pula, live in Petit

Srčana izvedba skladbe 'Grazie Pola' - Bruno Krajcar, Daniel Načinović i Denis Razumović Razz (Dejan ŠTIFANIĆ)
Srčana izvedba skladbe 'Grazie Pola' - Bruno Krajcar, Daniel Načinović i Denis Razumović Razz (Dejan ŠTIFANIĆ)

U ugodnoj atmosferi, u prisutnosti prijatelja, suradnika i poštovatelja njegova rada, danas je pulskoj Zavičajnoj knjižari Petit promovirano CD/DVD izdanje pulskog glazbenika, skladatelja i kantautora Bruna Krajcara pod nazivom "Live in Pula - Retrospektiva 1982. - 2012.". Riječ je o snimci Krajcarovog koncerta održanog u pulskom Istarskom narodnom kazalištu-Gradskom kazalištu Pula 4. svibnja 2012. kojim je obilježena 30. obljetnica od njegove prve zapisane i javno izvedene skladbe. Na tom su koncertu nastupili brojni Krajcarovi suradnici i prijatelji, među kojima i Oliver Dragojević, Josipa Lisac, Lidija Percan i klapa Teranke, Marko Tolja i Daniel Načinović.

- Jedan od onih koji su zadužili Pulu je i Bruno Krajcar. On, svi istarski izvođači i gosti na ovom CD i DVD izdanju obilježili su jedno vrijeme i dio su memorije ovog grada koji jako volimo, rekao je vlasnik knjižare Petit Elmo Cvek.

Upravo je Daniel Načinović danas zajedno s Brunom Krajcarom i Denisom Razumovićem Razzom na klarinetu srčano izveo "Grazie Pola", pjesmu koja se također nalazi na objavljenom CD-u i DVD-u. Ovom je prilikom prikazan i netom dovršen videospot za Krajcarovu skladbu "Ura", koju je u duetu izveo s Davorom Radolfijem.

Ovaj je spot režirao Kristijan Burlović iz MedVida, kuće koja potpisuje videoprodukciju izdanja "Live in Pula". Produkciju i mastering potpisuje Aldo Spada Ptica (Hrvatski radio Pula), koji je bio i snimatelj, zajedno s Deanom Pavletićem Tonetom. Izdanje je grafički oblikovao David Ivić, a promociji su se, među ostalim, odazvali članovi Krajcarovog Istrael banda: uz Razza i basist Nenad Mirt i bubnjar Vedran Vojnić. (Z. ANGELESKI; snimio D. ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter