Bruno Krajcar ima najviše nominacija za Status

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

S tri nominacije Bruno Krajcar vodi u drugom i posljednjem krugu izbora nagrade Hrvatske glazbene unije Status koja ce treceg svibnja najboljim instrumentalistima biti dodijeljena u Rijeci.

Osim njega, nominirana su još cetvorica istarskih glazbenika, i to Branko Sterpin, Franko Krajcar, Marko Matoševic i Kristian Terzic. Bruno Krajcar nominiran je za najboljeg klavijaturista zabavne pop-rock i urbane glazbe, zatim kao harmonikaš u kategoriji ostalih glazbala te u podrucju narodne i etno glazbe u kategoriji tradicijskih i ostalih glazbala kao svirac duplica, šurli i cindre.

U zadnje dvije kategorije nominiran je i Franko Krajcar, i to u prvoj kao violinist i harmonikaš te kao svirac miha, roženica, duplica, gajdi i sopila u drugoj. Trubac Branko Sterpin za svoje je umijece nominiran u kategoriji zabavne pop-rock i urbane te jazz glazbe. Njegov kolega, istaknuti klavijaturist Kristian Terzic nominiran je za podrucje jazz glazbe, dok je Marko Matoševic, koji je takoder nastupao s Terzicem i Sterpinom, nominiran kao najbolji jazz bubnjar.

Za nagradu se natjecu glazbenici u ukupno 14 kategorija, a ove godine uvedena je i nominacija za najboljeg session glazbenika. Drugi krug glasanja traje do ponedjeljka u 12 sati, a glasati na službenim stranicama Nagrada-status.hgu.hr mogu samo clanovi HGU-a. Potrebno je upisati ime, prezime, OIB i/ili broj HGU clanske iskaznice, a može se glasati za jednog nominiranog instrumentalista s liste u svakoj kategoriji.


Podijeli: Facebook Twiter