Bruno i Gabi pjevaju "Blizu Žminja grada"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Za svoj novi album koji je u pripremi, a trebao bi izaci ove godine istarski skladatelj i kantautor Bruno Krajcar obradio je istarsku narodnu pjesmu "Blizu Žminja grada" koju je prvi zapisao Ivan Matetic Ronjgov u zborskoj verziji.

Bruno je pjesmu obradio u jazz-pop verziji te snimio s vrsnom ekipom istarskih jazz glazbenika. Tako je bubnjeve svirao Adriano Bernobic, a bas gitaru Petar Bazdanovic, koji su nedavno i diplomirali na jazz akademiji u Grazu. Gitaru je snimio poznati pulski gitarist Alen Spada, a klavir Bruno, koji je za vokalnu suradnju ugostio poznatu pjevacicu Gabi Galant Jelenic iz pulske grupe Nola. Pjesma je snimljena u studio R3 Radio Pule, a ton majstor je bio Aldo Spada.

Zanimljivo je da su tu poznatu žminjsku narodnu pjesmu zapravo snimili glazbenici koji su oboje Žminjci, tj. Gabi je rodena Žminjka, a Bruno korijene vuce iz Krajcar briga na Žminjštini. Protekloga vikenda Gabi i Bruno su snimali videospot pod redateljskom palicom Zorana Mikletica. Kadrovi su snimani u Žminju i okolici, a za potrebe spota koristili su i jedan zanimljivi oldtimer, auto fiat topolino iz 1943. godine vlasnika Boška Simovica.

Pjesma je vec doživjela premijeru na Radio Puli, a uskoro ce se moci slušati u eteru i gledati zahvaljujuci videospotu širom Hrvatske kao najavni singl Brunovog novog albuma. (L. B.)


Podijeli: Facebook Twiter