Bruno Cohilj placa za dugotrajno sudenje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bruno Cohilj, bivši predsjednik Opcinskog suda u Puli, a prije toga i onog u Pazinu, u izvansudskom je postupku prihvatio platiti odštetni zahtjev za zaštitu prava na sudenje u razumnom roku. Naime, Državno odvjetništvo Republike Hrvatske teretilo ga je zbog predugog sudenja u predmetu koji mu je bio dodijeljen dok je bio sudac Opcinskog suda u Pazinu, od 1989. do 1996. godine.

- Sukladno s Kodeksom odvjetnicke etike suzdržavam se od bilo kakvog komentara, izjavio nam je Cohilj koji je do travnja prošle godine bio predsjednik Opcinskog suda u Puli, a nakon što je na vlastiti zahtjev razriješen s te dužnosti radi kao odvjetnik.

Zasad nam nije poznato koliku ce odštetu Cohilj platiti državi koja je obeštetila stranku koju je, pak, on oštetio dugotrajnim sudskim procesom. Nije nam poznato ni to koliko je trajao proces protiv Cohilja, kao niti pojedinosti o predmetu zbog kojeg je protiv njega Državno odvjetništvo pokrenulo postupak. Neslužbeno saznajemo da se radilo o predmetu tehnicke naravi.


Podijeli: Facebook Twiter