Brulc i Periša nisu muljali s kanalizacijom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Opcinsko državno odvjetništvo u Puli odbacilo je kaznene prijave protiv bivšeg direktora medulinskog komunalnog poduzeca Albanež Drage Brulca i tehnickog direktora Vladimira Periše.

Njih je dvojicu, zbog sumnje u kazneno djelo nesavjesnog gospodarskog poslovanja u vezi s prikljuccima za kanalizaciju, prošle godine prijavio IDS-ov opcinski vijecnik i zamjenik predsjednika Nadzornog odbora Albaneža Goran Žmak.

Pulsko je tužilaštvo u svom obrazloženju navelo da Brulc nije prekršio zakon, dok drugoosumnjiceni Periša u to vrijeme nije bio odgovorna osoba i time nije mogao pociniti kazneno djelo koje mu se stavljalo na teret.

Kao što smo svojevremeno pisali, Žmak je podnio kaznene prijave protiv Brulca i Periše navodeci da su nesavjesno poslovali tijekom izdavanja rješenja za prikljucak na kanalizacijski sustav odvodnje u mjestima opcine Medulin. Žmak je, kao zamjenik predsjednika NO-a Albanež, pregledao svih 277 rješenja za prikljucenje objekata na kanalizacijski sustav koje je Albanež izdao u 2010. i uocio, po njemu, niz nezakonitosti na 52 predmeta.

Izdvojivši dva rješenja, Žmak je potom krenuo u detaljniju analizu problematike i nakon nekog vremena utvrdio štetu koju je, po njemu, pretrpio Albanež.

Ovo nije prva prijava protiv Vladimira Periše. Kao sve prijašnje, i ova je odbacena. Upitan za komentar, Periša nije želo govoriti jer, kako je rekao, ima pisanu zabranu davanja izjava za javnost koje se odnose na Albanež. Sadašnji v. d. direktora Edo Krajcar, zamjenik Mirka Bijažica, takoder nije želio komentirati rješenje DORH-a. (C. B. GALIC)


Podijeli: Facebook Twiter