Bruketa&Žinic najbolji, Sondi treca nagrada

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dizajnerski studio Bruketa & Žinic pobjednik je natjecaja Hrvatskog dizajnerskog društva i Turisticke zajednice Primorsko-goranske županije, ciji je cilj bio stvaranje slogana i dizajna vizualnog identiteta Kvarnera. Za rad pod nazivom "Diversity is beautiful", ili u prijevodu na hrvatski "Raznolikost je lijepa", mnogoclani je ocjenjivacki sud marketinškoj agenciji Bruketa & Žinic dodijelio prvu nagradu u iznosu od pedeset i pet tisuca kuna. Zanimljiv, atraktivan i prepoznatljiv, njihov novi simbol Kvarnera, koji opisuju kao fragmentirani "dragulj", polazište ima u prepoznatljivoj ruži vjetrova.

"Taj je motiv zatim razložen na jednostavne geometrijske vizualne elemente koji svojim jednostavnim oblicima i bojama tvore svojevrstan 'toolbox za daljni razvoj vizualnog identiteta kvarnerske regije i svakog njenog pojedinacnog dijela", stoji u objašnjenju jednog od najnagradivanijih domacih dizajnerskih studija.

Ocjenjivacki sud u sastavu Stipe Brcic, Vanja Cuculic, Maroje Mrduljaš, Ira Payer, Siniša Waldinger, Vidoje Vujic, Gordana Medved, Neda Telišman Košuta i Nedjeljko Pinezic drugu je nagradu, u iznosu od dvadeset i dvije tisuce kuna, dodijelio timu Bralic/Budic/Gjurek/Paškvan/Sivacki, dok je treca nagrada, u iznosu od jedanaest tisuca kuna, pripala sve uspješnijem Studiju Sonda iz Poreca.

Svi radovi prijavljeni na natjecaj Hrvatskog dizajnerskog društva i Turisticke zajednice Primorsko-goranske županije moci ce se razgledati na izložbi koja ce biti otvorena 3. studenog u galeriji Hrvatskog društva dizajnera.


Podijeli: Facebook Twiter