Bruxelles: Potraga za osobama povezanim s napadima u Parizu


Belgijska policija pokrenula je u subotu poslije podne opsežnu operaciju u bruxelleskoj općini Molenbeek nakon što je otkriveno da su dva automobila s belgijskim registracijskim pločicama otkrivena u blizini poprišta terorističkih napada u petak navečer u Parizu.

Prema belgijskim medijima, u Molenbeeku su raspoređeni teško naoružani policajci te pripadnici postrojbe za uništavanje eksplozivnih naprava ministarstva obrane.

 Belgijsko ministarstvo pravosuđa je priopćilo da je uhićeno više osoba, a, prema nekim medijima, trojica terorista koji su sudjelovali u napadima u Parizu potječu iz te bruxelleske općine.

Belgijski mediji javljaju da je u blizini koncertne dvorane Bataclan, gdje je poginulo najviše ljudi, uočen automobil, sivi VW Polo belgijskih registarskih pločica. U njemu je pronađena potvrda o plaćenom parkingu na jednom parkiralištu u Molenbeeku. Riječ je o automobilu koji je iznajmila osoba koja je preko svojeg brata poznata belgijskoj policiji.

Navodno je u blizini pariškog groblja Pere Lachaise, nedaleko od kafića u kojem je izvršen prvi napad, uočen i Seat s belgijskim tablicama. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter