Bruxelles: Policija uhitila najtraženijeg svjetskog bjegunca Salaha Abdeslama

(Arhiva/Ilustracija)
(Arhiva/Ilustracija)

U pucnjavi tijekom policijskog pretresa u bruxelleskoj četvrti Molenbeek u petak ranjena je jedna osoba, prenose belgijski mediji RTL i L'Echo, a list DH piše da se radi o najtraženijem bjeguncu Salahu Abdeslamu. Policija za sada govori tek da je operacija u tijeku i ne želi komentirati nepotvrđene informacije da se radi o najtraženijem bjeguncu Salahu Abdeslamu, osumnjičenom za teroristički napad na Pariz u studenome prošle godine.

Salah Abdeslam je ranjen i uhićen u velikoj policijskoj akciji, javlja Le Figaro pozivajući se na izvore iz policije.

U Bruxellesu je u obračunu s policijom početkom tjedna u četvrti Forest ubijen Alžirac Mohamed Belkaid za kojeg se utvrdilo da je također traženi sumnjivac koji je planirao terorističke napade u Parizu u studenome prošle godine. Tužiteljstvo je u petak objavilo da je muškarac poznat pod imenom Samir Buzid, za kojim se tragalo, najvjerojatnije Mohamed Belkaid, Alžirac ubijen u utorak.

Francuska i belgijska policija tragala je za »Buzidom« od prosinca, kada su se pojavili dokazi da je prebacio gotovinu iz Bruxellesa jednoj ženi ubijenoj s drugim sumnjivcima u Parizu pet dana nakon napada.

Belgijska televizija RTBF prenijela je da je Belkaid bio suradnik bjegunca Salaha Abdeslama, čiji su otisci i DNK pronađeni u stanu u kojem je Belkaid ubijen. Neimenovani izvor rekao je da je »više nego vjerojatno« da je Abdeslam pobjegao s te lokacije gdje je u utorak policija izvela raciju. (Hina, NL)


Podijeli: Facebook Twiter