Brudet za prste polizati

Brudet za prste polizati (M. GAVRAN)
Brudet za prste polizati (M. GAVRAN)

Topli kolovoz zaključen je pučkom veselicom Puntanela fest, koju su organizirali umaški mjesni odbori Punta i Komunela. Cjelodnevni prigodni sportsko-zabavni program počeo je međunarodnim natjecanjem u podvodnom ribolovu Garofulin kup, na kojem je sudjelovalo sedam ekipa iz Istre i Slovenije.

Podvodni su ribolovci ulovili više od 70 kg ribe (ugora, cipli i pica). Među najuspješnijima su bili članovi slovenske reprezentacije u podvodnom ribolovu Moreno Matijašić iz Kaštela i izbornik te vrste Robert Podgoršek, koji su imali više od dvadesetak kila ulova.

Marljivi su kuhari potom od ulovljene ribe spravili više od 200 porcija slasnog brudeta. Igrao se i tradicionalni turnir u briškuli, trešetu i belotu, koji je okupilo dvadesetak ekipa, kao i malonogometni turnir za djecu i odrasle. U popodnevnim satima je održano natjecanje u plivanju za djecu i odrasle, u kojemu je sudjelovalo više od 60 plivača i plivačica, od najmlađe do poodmakle dobi. Za tu manifestaciju uvelike je zaslužan pionir umaškog sporta, svestrani i neumorni prof. Damir Steka.

Od bogate gastronomske ponude, uz već spomenuti brudet, posjetitelji su mogli kušati i dagnje, sardele, lignje i ćevapčiće, kao i svakovrsne kolače, te sljubiti hranu s dobrom kapljicom.

Mnogi su posjetitelji pristigli s cijele Bujštine te iz Slovenije i Italije, ne bi li pratili sportska zbivanja, ali i uživali u delicijama, u dobrom raspoloženju te uz šum mora s obližnje plaže ispred male lučice. Ovaj Puntanela fest, kao i one ranije, nije propustila ni pjevačica Alka Vuica, koja je odrasla na Punti, umaškoj gradskoj četvrti u kojoj se i odvijala ova manifestacija. (M. GAVRAN)


Podijeli: Facebook Twiter