Bruce Springsteen za rođendan objavljuje album "Chapter and Verse"


"Chapter and Verse" naziv je novog albuma Brucea Springsteena koji će biti objavljen 23. rujna, na njegov rođendan. Album će pratiti dugoiščekivanu Springsteenovu autobiografiju "Born to Run" koja izlazi nekoliko dana kasnije, 27. rujna.

Na albumu će biti 18 pjesama od kojih pet još nije bilo objavljeno. Springsteen je odabrao pjesme koje reflektiraju teme i dijelove autobiografije "Born to Run".

Kompilacija počinje s dvije pjesme iz The Castiles, ere Springsteena tinejdžera, a završava s "Wrecking Ball" iz 2012. Pjesme prate njegovu glazbenu povijest od njegovih najranijih dana i pričaju priču koja je paralelna s onom u knjizi.

Demo snimke "Henry Boy" i "Growin' Up" nastale su 1972., prije nego je Springsteen počeo snimati "Greetings From Asbury Park, N.J." Izdanje će biti dostupno kao CD i dupla ploča te će uključivati rijetke fotke i stihove.

Slavni je glazbenik na autobiografiji radio posljednjih sedam godina i imat će 500 stranica. Springsteen je s E Street Bandom na turneji koja završava 14. rujna. (Priredio M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter