Brtoniški trekking: Hribar najbrži

Goran Modrušan
Goran Modrušan

Slovenac Andraž Hribar iz OK Brežice pobjednik je ovogodišnjeg "Brtonigla adventure treka" koji je privukao više od 180 trkača iz Hrvatske, Italije i Slovenije. Hribaru je za 55 kilometara od Motovuna do cilja u Brtonigli trebalo 4:56.27 sati te je bio brži od drugoplasiranog Grobničana Dejana Ljubasa iz Planinarskog društva Obruč 20.21 minutu, a od trećeplasiranog Gorana Modrušana iz medulinskog Infinitusa 37 minuta.

Među trkačima iz istarskih klubova u prvih deset su se još plasirali Mauricio Križmanić iz pazinskog Sportskog društva Trickeri te Alen Grakalić i Alen Paliska iz labinskog Sportsko-rekreacijskog kluba Alba.

Pobjednik utrke planinarske kategorije duge 25 kilometara sa startom u Oprtlju i ciljem u Brtonigli bio je Slovenac Gregor Fras s vremenom od 3:17.34 sata, sekundu ispred svog sunarodnjaka Aleša Novaka. Treće mjesto osvojio je Pazinac Alfred Širol koji je za pobjednikom zaostao 1.25 minuta.

Da sve titule ne bi otišle u "deželu" pobrinuo se legendarni maratonac iz Tupljaka Ivan Stanić koji je pobijedio u "fun and run" kategoriji na stazi dugoj 12 kilometara. Trebalo mu je 46.49 minuta, odnosno 1.14 minuta manje nego drugoplasiranom Andriji Lukežu.

Trekking je organiziran zajedničkim snagama turističkog klastera sjeverozapadne Istre (Brtonigla - Novigrad - Buje - Umag) i sponzora Lagune Novigrad i Istraturista, koji su i lani bili sponzori ove sportske manifestacije.

Utrka je, kao i lani, ujedno i prvo kolo uspješno započetog projekta pod nazivom Alpe-Adria Treking kup kroz koji je u prvoj godini prošlo 800-tinjak natjecatelja na osam utrka u Hrvatskoj i Sloveniji. Nakon brtoniškog trekkinga slijedi marčanski trekking 2. ožujka, pa nakon tri tjedna pauze slijedi trekking u Škofjoj Loki 23. ožujka, nakon čega slijedi Brooks Istra Trek u Barbanu 30. ožujka. Iza toga slijedi kolo na Grobniku 4. svibnja, 13. srpnja na redu je Bovec Trek Race, 21. rujna je treking na Cresu, a kraj lige je 28. rujna na Bohinju. (Anton FINDERLE)


Podijeli: Facebook Twiter