Brtonigla: Zvjezdani kaleži i zvijezde padalice

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na području Brtonigle s dva je događaja obilježen vikend zvijezda padalica. U subotnju noć Sv. Lovre održano je u kampu Park Umag još jedno izdanje Zvjezdanih kaleža, ljetne vinske manifestacije koju organizira udruga Gradovi vina/Citta' del vino, čija je Brtonigla članica. Promovirana su vina tog kraja u tom kampu u Karigadoru, točnije na njegovoj novouređenoj tržnici nazvanoj Istrian Verteneglio Market.

Večer je bila prilika i za vođeno promatranje zvijezda, organizirano u suradnji sa Znanstveno-edukacijskim centrom iz Višnjana. Uz zvukove gitare i mladog bujskog pjevača Bernarda Udovičića, svoje su proizvode ondje predstavile i udruge starih zanata Maison chic, Bio Istra, potom pekara Briciola, ugostiteljski objekt Len-Bem i tvrtka Ab Initio, koji su i inače prisutni na novootvorenoj tržnici u kampu.

Tijekom subote i nedjelje u Novoj Vasi održana je pučka fešta posvećena sv. Lovri. Prvi je dan bio u znaku sporta – odigrani su turniri u stolnom tenisu i memorijalni u malom nogometu «Franko Krastić». U malom nogometu sudjelovalo je ukupno šest ekipa, među kojima su najbolji bili Grožnjanci, a zatim tim iz Radina i Marušića na trećem mjestu. U ping pongu se, pak, okušalo 13 ljubitelja tog sporta, među kojima je prvoplasirani bio Edi Cattunar, drugi je bio Igor Omerbašić, dok je treće mjesto zauzeo Klaudio Vitasović.

Tog je dana služena i sveta misa u crkvi sv. Lovre u Pavićima. Navečer se za zabavu pobrinula umaška grupa Bukaleta.

U nedjelju popodne kulturni program organizirala je Zajednica Talijana, a nastupili su puhački orkestar «Naša sloga» iz Babića, zbor ZT-a iz Tara, mladi pjevači iz Vižinade, grupa Evergreen iz momjanskog ZT-a, dječja dramska sekcija ZT-a Brtonigla, te mladi pjevači, vokalna i dramska sekcija iz Nove Vasi. Svih je zatim zabavljao Tu i tamo  band, dok se za gastronomski dio fešte pobrinula  konoba Luciana.

Organizaciju fešte potpisali su novovaški ZT i Mjesni odbor, uz pomoć mještana i uz pokroviteljstvo Općine i Turističke zajednice Brtonigla. (T. KOCIJANČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter