Brtonigla u bojama tradicije

Lovorka Lukani, Antonela Frank Medica i Nino Krnjus najavili manifestaciju (V. H.)
Lovorka Lukani, Antonela Frank Medica i Nino Krnjus najavili manifestaciju (V. H.)

U bojama tradicije, naziv je nove manifestacije koja će se tijekom ovog ljeta u tri termina odvijati u Brtonigli, namijenjena prvenstveno turistima i onima koje žele pobliže upoznati ponudu ovoga kraja, najavili su na konferenciji za novinare direktorica Turističke zajednice Antonela Frank Medica, Lovorka Lukani iz udruge zanata Maison Chic i Nino Krnjus iz konobe Astarea.

Prvi termin zakazan je u četvrtak na trgu u Brtonigli u vremenu od 18 do 21 sat kada će se predstaviti stari zanati - kamenoklesarski, izrada predmeta od keramike i gline, abažura te gastro ponuda, a istovremeno će u cijelom mjestu biti otvoreni punktovi zanimljivi za posjet: galerija "Aleksandar Rukavina", Muzej vina i seljačkog stvaralaštva, predmeti s arheoloških nalazišta u Zajednici Talijana, a svi će punktovi biti označeni na letku koji će dobiti svaki posjetitelj. Sljedeći termin je 10. srpnja u isto vrijeme, a završnica će se održati od 5. do 7. rujna kada će na sajmu zanatlije predstaviti sve izrađeno tijekom prve dvije manifestacije.

U gastro dijelu sudjelovat će konoba Astarea i Food&Wine Primizia San Rocco. Ovi potonji nudit će mesni meni vezan uz tradicionalne istarske okuse, dok je Krnjus najavio kako će njihov akcent biti na jelima od riba, sardelama na savor i brodetu. Bit će tu i maneštra koja će se pripremati u ručno izrađenim zemljanim loncima koje radi Lovorka Lukani. Maneštra će se degustirati u posudicama izrađenim u istom stilu, koje će moći nabaviti i posjetitelji, isto kao i posebno osmišljene kuhinjske krpe s tradicionalnim istarskim receptima koje radi Fiorela Kmet, također iz udruge Maison Chic.

Organizatori manifestacije su Općina Brtonigla i TZ, Razvojna agencija, Maison Chic i Oldtimer klub Umag čiji će članovi također ovom prigodom izložiti svoje ljubimce. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter