Brtonigla Toscani predstavila malvaziju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Opcina Brtonigla sa svojom Turistickom zajednicom bila je glavni gost veceri s istarskom malvazijom, održane ovog tjedna u talijanskom mjestu San Gimignano u Toscani u sklopu manifestacije "Calici di stelle" (Zvjezdani kaleži), koju organiziraju clanovi udruga "Citta del vino" (Gradovi vina).

Na poziv istoimene opcine, Brtonižani su priredili prezentaciju i promociju svog teritorija nastupom šest ovdašnjih poznatih proizvodaca vina. Gotovo dvije tisuce posjetitelja degustiralo je tako proizvode Vina P & P (Palcic - Peršuric), Istravina, Veralde, Vinerina, F. & F. Ravalica i Cattunara, doznajemo od direktorice TZ-a Antonele Frank Medica.

Tijekom veceri održana je i vodena degustacija istarske malvazije iz spomenutih podruma za uži krug posjetitelja i ljubitelja vina, uz strucnu prezentaciju sommeliera Sandija Parisa. Osim toga, ponudeni su drugi tipicni proizvodi s podrucja Brtonigle - maslinovo ulje, med i lavanda.

- Istarska malvazija je izazvala veliko oduševljenje medu gostima koji su u velikom broju pristigli na ovu manifestaciju i imali su je priliku usporedivati s vinima svojih lokalnih proizvodaca, kaže Frank Medica.


Podijeli: Facebook Twiter