Brtonigla: Pronevjerio novac iz nogometnog kluba

Prostorije nogometnog kluba Brtonigla Nova Vas (M. SARDELIN)
Prostorije nogometnog kluba Brtonigla Nova Vas (M. SARDELIN)

Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 41-godišnjakom iz Brtonigle, umaška policija je utvrdila osnove sumnje da je počinio kaznena djela pronevjere, krivotvorenja službene ili poslovne isprave te zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Neslužbeno doznajemo da se radi o dopredsjedniku nogometnog kluba Brtonigla Nova Vas, Kristijanu Beakoviću iz Brtonigle. Za pomaganje u kaznenom djelu zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i za počinjenje kaznenog djela krivotvorenja službene ili poslovne isprave, policija sumnjiči 31-godišnjaka s područja Buja, odnosno Wiliama Viginija (31) iz Buja, vlasnika kafića Don Cuberton.

Nazvali smo Beakovića i Viginija te ih pitali o čemu se radi i da li pobijaju navode policije. No, niti jedan nije pobio navode da se radi upravo o njima već su obojica kazali da nikakve izjave ne bi davali. Pokušali smo se sastati s njima, no obojica su bili zauzeti, dok su prostorije nogometnog kluba u Brtonigli bile zatvorene, a Viginija u kafiću nije bilo.

Policija je utvrdila da je Beaković, kao odgovorna osoba u nogometnom klubu "Brtonigla Nova Vas" od 17. veljače 2011. godine do 25. studenog 2013. godine, protupravno prisvajao novac s računa nogometnog kluba, tako što je potpisivao isplatnice u svoje ime te u ime igrača i članova kluba, bez njihovog znanja i odobrenja. Sumnja se da je Beaković oštetio nogometni klub za više od sto tisuća kuna. Također, sumnja se da je nagovorio Viginija da izda nekoliko računa nogometnom klubu, iako je znao da klub nije koristio predmetne usluge. Iste račune je Beaković unio u poslovne knjige kluba prikazavši ih kao vjerodostojne, a potom je Vigini podignuo novac s računa obrta i predao Beakoviću.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 23. rujna u večernjim satima, 41-godišnjak je priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske, dok je prijava protiv 31-godišnjaka podnijeta u redovnom postupku. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter