Brtonigla: Pod utjecajem alkohola razbijao tuđe aute

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Za vrijeme održavanja javnog okupljanja u Brtonigli, 16. kolovoza oko 1.15 sati, 39-godišnjak se kretao Ulicom Svetog Križa s vozilom Fiat, pulskih registarskih oznaka te je dolaskom do mjesta gdje je promet bio zatvoren zbog javnog okupljanja, prednjim dijelom vozila udario u dvije metalne ograde.

Jednu ogradu odbacio je na parkirani Fiat, slovenske registarske oznake, vlasništvo 55-godišnjeg slovenskog državljanina, a drugu na Mercedes, pulske registarske oznake, vlasništvo pravne osobe iz Brtonigle. Oba vozila su oštećena, a 39-godišnjak se udaljio s mjesta događaja. Nakon nekog vremena ponovno se vratio na mjesto događaja i udario u iste ograde, koje su u međuvremenu vraćene na mjesto. Muškarac je s vozilom prošao kroz ulice, gdje se održavalo javno okupljanje te je Ulici Guglielma Marconija udario u još jednu metalnu ogradu, koju je odbacio na parkirani Renault pulske registarske oznake, u vlasništvu 30-godišnjaka te je i to vozilo oštetio. Vozač se ponovno udaljio s mjesta događaja te su ga policijski službenici ubrzo zaustavili u Ulici Palih boraca.

Obavljenim alkotestiranjem utvrđeno je da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola od 2,22 promila te je smješten u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola. Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv 39-godišnjaka se podnosi optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu. Umaška će policija radi počinjenja prometnih prekršaja prijaviti 39-godišnjeg hrvatskog državljanina. (P. G.)


Podijeli: Facebook Twiter